пʼятницю, 15 травня 2020 р.

Що б такого почитати? (сучасна література)





Браун Ден "Точка обману"



...В арктичних льодах виявлений об'єкт, походження якого пояснити неможливо. Кому вигідна ця інформація? Політикам? Вченим? Багатьом... І кожен готовий битися за свою версію до останнього... Виявляється, іноді найнебезпечніше - вчасно сказати правду...

Роман "Точка обману" містить в собі стільки несподіваних поворотів і сюрпризів, що здатний тримати в напрузі невідомості навіть найдосвідченіших читачів!

Чудовий трилер. Неймовірна і все ж вірогідна історія, що розгортається з запаморочливою швидкістю. Майстерно створений сплав ураганної дії і складної інтриги.

Клауса Гаґерупа «Золота вежа»


Часом з нашими рідними стається щось таке, чого не мусило статися. Щось болісне і трагічне. І світ ураз змінюється – в ньому стає похмуро, прохолодно, самотньо, розгублено. Таке трапилося з Маріанною після того, як одного дня її старший брат втратив здатність говорити. Щоб раз і назавжди здолати трагічне, потрібно не боятися – поговорити про нього з рідними, прожити його разом і повернути в родину затишок і радість. А все найтепліше, найважливіше, найдорожче – те, що миттєво зникає: голоси, погляди, дотики – може зберегти пам’ять.


 Ґейман  Ніл  "Океан у кінці дороги"


Дивовижна казка для дорослих - часом добра, часом зла, часом страшна і моторошна - від "рок-зірки сучасної літератури" Ніла Ґеймана запрошує читача у подорож лабіринтами спогадів. Головний герой книги згадує семирічного себе і всі ті речі, які з ним траплялися у дитинстві: часом добрі, часом злі, часом страшні і моторошні. Повернувшись на сільську вулицю свого дитинства, він згадує також дивовижну сусідську дівчинку Летті Гемсток, яка обіцяла його захищати попри все. Сидячи на березі ставка, який Летті вперто називала океаном, він згадує те, що волів би забути.

Ви добре пам'ятаєте своє дитинство? А ви впевнені, що ваші спогади абсолютно точні? Що, як раптом найпотаємніші з них заховані, мов дитячі іграшки на дні забитої дорослими речами шафи, і лише повернувшись у місця, де ви виросли, ви згадаєте, як усе було насправді?

Ґрін Саллі  "Напівлихий"

Натан — незвичайний підліток, він не вписується в жодну систему — ні в систему простих людей, ні в систему магів, до яких належить увесь його рід. Адже в ньому перемішалася кров матері, Білої відьми, і кров батька — найжорстокішого Чорного чаклуна. Він ЧБ, він Напівкодовий, той, на долю якого випадають жорстокі катування, ув’язнення в клітці, переслідування з боку Ради Білих чаклунів. Але він мусить звільнитися і втекти, щоб знайти свого батька і отримати три дари. Інакше він помре страшною смертю. Однак Ловці відстежують кожен його рух, і чи може він довіритися хоч комусь — брату, сестрі, чи принаймні дівчині, котру Натан кохає усім серцем…

Коельйо Пауло " Алхімік"


В основі роману — розповідь про мандрівного пастуха Сантьяго, який намагається розгадати загадку своїх снів і знайти обіцяний у них скарб. На шляху героя зустрічаються різні люди, йому доводиться пережити кохання, зраду, образу, смуток. Але при цьому подорож дозволяє Сантьяго пізнати самого себе. Прислухаючись до порад досвідченого алхіміка, пастух поступово розуміє, що шукає він насправді не золото, а більш цінний скарб — власний шлях.

Назва твору символічна. Головна ідея книги — дізнатися, що є «я» і що таке «мій» шлях. Разом з цією думкою тісно переплітається й інша: якщо у вас є мрія, тоді весь світ навколо вас буде сприяти її досягненню, варто тільки піти їй назустріч.


Марк Леві "Між небом і землею"


Лоран жила звичайним життям. У буденних радощах та дрібних проблемах. Працювала в лікарні, допомагала людям. Доки одного разу не потрапила в жахливу аварію. Вона опиняється в комі, за крок від смерті та життя.

Артур — молодий архітектор. Він винаймає квартиру, планує щоденні справи. Одного дня хлопець зустрічає в помешканні молоду дівчину. Виявляється, вона — власниця квартири. Її звуть Лорен, і вона не розуміє, чому саме Артур бачить її…

А якщо Артур — остання нитка, яка не дає Лорен втратити себе десь між небом і землею? І лише його любов здатна повернути її до життя…


Ріггз Ренсом "Будинок дивних дітей"


Таємничий острів. Покинутий притулок. Після жахливої сімейної трагедії Джейкоб опинився в цьому загадковому місці.

Підліток знайшов руїни старого будинку і з'ясував, що тут жили дуже дивні діти. Він починає розуміти, що на цьому відлюдному острові діти опинилися невипадково — їх здібності були воістину неймовірними і небезпечними! І хоча будинок давно зруйнований, можливо, вони досі живі. А зовсім скоро Джейкоб з жахом усвідомлює, що він — один з них... Книга проілюстрована унікальними старовинними фотографіями.


Сабітова Діна  "Три твої імені"


Маленька вічно голодна Ритка живе у селі з сестрою та батьками-пияками. Старанну третьокласницю Марго взяла у свою родину медсестра з дитбудинку. Майже доросла Гошка сподівається, що погана слава захистить її від оточуючих. Але в кожної з них є шанс стати щасливою. І всі вони – одна дівчинка. Від того, як повернеться її доля, залежить і те, яке ім’я стане справжнім. Справжні емоції дозволять читачеві будь-якого віку відчути себе на місці героїв, змусять обернутися і, можливо, вчасно простягти комусь руку дружби й підтримки.

Сігел Ерік "Історія одного кохання"


Роман сучасного американського письменника про зворушливе кохання студента, сина мільйонера, до дочки бідного італійського емігранта. Побравшись, молодята живуть у скруті, проте вони щасливі. Здається, ніщо не може їх розлучити. І справді, розлучає їх лише трагічна смерть Дженні.

Сьюзан Хінтон "Аутсайдери"


Події розгортаються в американському містечку в 1960-ті роки. Підлітки із західних і східних кварталів, дві ворожі ватаги, уже давно ведуть війну, і йдеться не про дрібні хлопчачі конфлікти. Бідні діти вулиць і представники золотої молоді завжди знали лише один спосіб вирішити проблему — бійка. І от однієї страшної ночі їхнє життя змінилося назавжди…

Цей роман належить до світової класики XX століття, він здобув визнання мільйонів читачів, а ще став безперечно культовим для американської літератури. Авторка взялася за написання твору 1963 року, коли їй було п’ятнадцять, але це не завадило їй створити справжній взірець роману виховання — про непросте дорослішання, непоборні соціальні конфлікти та проблеми формування особистості

Шмітт Ерік-Емануель "Оскар і Рожева Пані"


Історія про хворобу і про смерть, про кохання і йпро Бога. Про таке життя, коли один день дорівнює десятьом рокам. Усього 14 листів десятирічного хлопчика Оскара. Листів до Бога. Ця маленька історія, написана одним із найпопулярніших сучасних французьких письменників, перекладена на безліч світових мов, а її театральна постановка ось уже кілька років не сходить зі сцен найвідоміших театрів.


Немає коментарів:

Дописати коментар