середу, 20 травня 2020 р.

Звичаї і традиції українського народу

      Звичаї нашого народу». Олекса Воропай.: dolesko — LiveJournal                                                                        
   Кожна нація, кожен народ мають свої звичаї, що виробилися протягом багатьох століть освячені віками. Звичаї народу - це ті прикмети, по яких розпізнається народ не тільки в сучасному, а і в його історичному минулому.


    Народні звичаї охоплюють усі ділянки родинного і суспільного життя. Звичаї - це ті неписані закони, якими керуються в найменших щоденних і найбільших всенаціональних справах. Звичаї об`єднують окремих людей в один народ. в одну націю.
   В усіх народів світу існує повір`я, що той, хто забув звичаї своїх батьків, карається людьми і Богом. Він блукає по світі, як блудний син, і ніде не може знайти собі притулку, бо він загублений для свого народу.
    Наш великий поет Тарас Шевченко, звертаючись до України, як до матері, що вічно страждає, питається:
                                  Чи ти рано до схід-сонця
                                  Богу не молилась?
                                  Чи ти діточок непевних
                                  Звичаю не вчила?
     


     Саме тому пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку, переглянувши яку,  можна дізнатися чимало цікавого і пізнавального.


     Воропай О. Звичаї нашого народу: Етнограф.нарис / О. Воропай; худож.-оформлювач О.М.Іванова.- Харків: Фоліо, 2013.- 508 с.-(Перлини укр. культури)

Воропай Олекса - Звичаї нашого народу | Книжкова Хата - магазин ...

   Як готувалися до Свят-вечора, як гуляли масляну, як святкували Великдень і які розваги припадали на Івана Купала - про це йдеться у виданні, яке знайомить з багатим і різноманітним світом народних звичаїв.


  
     Українці: Свята. Традиції. Звичаї / Уклад. І. Коверець.- Донецьк: Альфа-Прес, 2004.- 
304 с.


    У книзі висвітлено національні особливості українських свят, традицій, звичаїв і пов`язаних з ними атрибутики. символіки - з давніх часів до наших днів, розкрито багатство, образність, співучість української мови.


     Українське народознавство: Навч. пос. / За ред. С. П. Павлюка; Передмова М. Г. Жулинського.- К.: Знання, 2006.- 568 с.

Павлюк С.П. (ред) Українське народознавство

     Книга містить відомості про формування й розвиток української нації, етнічну територію та етнографічне районування, багатовіковий досвід і традиції духовної та матеріальної культури українського народу.



       Воропай Олекса Звичаї нашого народу: Етногр. нарис.- К.: Велес, 2009.- 432 с. 

Купити книгу Звичаї нашого народу (Олекса Воропай) - 966-8263-16-2 ...

    Це неорденарний опис народно-календарних звичаїв,  а також вірувань й уподобань українців. Автор використав у нарисах свої записи, зібрані впродовж багатьох років.


Українські традиції: / Упоряд. О. В. Ковалевський.- Харків : Фоліо, 2007.- 573 с.


О. В. Ковалевський, Українські традиції – скачать fb2, epub, pdf ...

    Дане видання є збіркою різноманітних літературних творів, кожен з яких належить певному історичному періоду та етапу становлення нашої держави.


      Люба моя Україна. Свята, традиції, звичаї. обряди, прикмети та повір`я українського народу / Упоряд. М. Шкода. - К. : БАО, 2016.- 544 с.

Купить книгу "Люба моя Україна. Свята, традиції, звичаї, обряди, прикмети та повір'я українського народу"

      Книжка розповідає про народні традиції. обряди та свята. Безліч цікавих фактів з української міфології та історії культури не залишать байдужим жодного читача.




Немає коментарів:

Дописати коментар