пʼятницю, 8 травня 2020 р.

ТОП 10 КНИГ ПРО ЗДОРОВ'Я



1. Ліса Москоні "Їжа для мозку. Наука розумного харчування"
             
   Наш мозок - особливий орган. Його робота безпосередньо залежить від їжі, яку ми споживаємо. Однак поради, які ми щодня бачимо в інтернеті, часто суперечливі й непослідовні. Одного дня ми читаємо, що треба за будь-яку ціну уникати холестерину, а наступного - що він навпаки підтримує здоров'я мозку. Проблема таких сенсаційних заяв у тому, що лише мізерну їх частку було ретельно перевірено. То якою має бути їжа для мозку? Чи здатна лише сама оливкова олія врятувати від "Альцгеймера"? Яка глюкоза потрібна нашому мозкові? І як зробити свій корисний раціон не лише поживним, а й смачним?


2. Луїза Хей  "Зціли своє тіло та полюби його"
       

    Любов  - найкращий цілитель. 
  Хочеш, щоб  тебе любили? Спочатку полюби сам себе. Бути здоровим, щасливим, успішним та привабливим простіше, ніж здається. Достатньо віднайти гармонію між тілом, розумом і духом. Для цього є три звичайні правила. Дбай щодня про своє тіло. Позитивно стався до себе та життя. Віднайди сильний духовний зв'язок. Здавалося б, так легко. Але як у світі стресів та переживань знайти потрібний баланс, щоб постояти на цих трьох китах? 
    Дієві щоденні афірмації позбавлять від хвороб душі та тіла, допоможуть повірити в себе та своє тіло, зняти стереотипи та вийти за рамки звичайних сценаріїв. Любов - найкращий лікар.

3.  Стівен Ґандрі "Парадокс довголіття. Як  молодим до старості"
 
 Наше здоров'я починається з правильної їжі. Адже кишківник - найбільший орган імунного захисту в людському організмі. Тому в наших інтересах усіляко культивувати внутрішню флору, що складається з мільярдів дружніх бактерій. Як це ліпше зробити, щоб жити довго й лишатися молодим і здоровим до безлітньої старості, - підкаже Ґандрі. Упродовж тривалих років він спостерігав незмінну піддослідну Едіт Моррі, яка лише 20 днів не дожила до 106 років. Саме на основі її гастрономічного здоров'я доктор Ґандрі робить висновки щодо програм харчування, які впливають на довголіття людини, і наводить рецепти основних меню, яких варто дотримувати, щоб лишатись при здоров'ї і психічному, й фізичному до безлітньої старості.

4.  Тетяна Трофименко "Психоматика. Як лікувати хвороби, яких немає"
  Життя сучасної людини повне стресів - основного джерела більшості психосоматичних захворювань. Ми відчуваємо нездужання, біль, йдемо до лікарів. Але результати обстеження показують, що все в нормі. При цьому хвороба нікуди не йде . Вердикт  - психоматика. Що робити далі? Як припинити нервувати і змінити життєву ситуацію?
  Тетяна Трофименко пропонує авторську методику для вашого мозку. У книзі показано, як формуються ті чи інші шляхи мислення і як вони впливають на життєві ситуації. Якщо змінити способи реагування, зміняться і обставини, покращиться стан здоров'я, зникнуть хвороби, яких насправді немає.
 Ефективні практики, аналіз ситуації, поради та рекомендації фахівця допоможуть вам назавжди забути про хронічний стрес і викликані ним захворювання.

5.  Наталія Самойленко "Їж, пий, худни. Здоров'я без дієт"

    Головний сучасний стандарт краси - це здоров'я. Контроль ваги, правильне харчування, фізичні вправи необхідні для того, щоб подовжити молодість організму й уникнути багатьох хвороб. Якщо вам здається, що виконували всі ці приписи важко й марудно, книжка лікарки у сфері дієтології та ендокринології Наталії Самойленко допоможе розібратись у причинах виникнення зайвої ваги, підібрати раціон, сформувати звичку правильного харчування. Легкий та зрозумілий авторський стиль, оригінальні ілюстрації Наталки Гайди мотивуватимуть на позитивні зміни.
    Діагностика ваги, гормони і вага, міфи про схуднення, корисна інформація про жири, білки та вугливоди, вплив переїдання на організм - все це та багато інших, необхідних для здоров'я та молодості відомостей, ви знайдете у книжці Наталії Самойленко.

6. Девід Б. Агус " Короткий посібник з тривалого життя"
    Доктор медецини, онколог Девід Б. Агус перетворив результати своєї дослідницької роботи на практичний порадник зі здорового способу життя. На думку автора, стан здоров'я безпосередньо залежить від наших щоденних звичок. "Короткий посібник з тривалого життя" містить чіткі відповіді на низку поширених питань, що рано чи пізно виникають у кожного з  нас : "З якого віку потрібно щодня приймати аспірин?", "Чи безпечні вакцини від грипу?", "Яку їжу можна назвати здоровою?", "Чому так важливо захищати свої органи чуття?" "Чи безпечні використовувані в аеропортах сканери?". Д-р Агус допоможе розробити власний план підтримки здоров'я за допомогою недорогих, а отже, доступних засобів, що базуються на застосуванні як новітніх, так і вже випробуваних розробок.

7. Ліз Бурбо "Слухай своє тіло - найкращого друга у всьому світі"

     Зміни тіло - зміни себе
    Наше тіло знає більше, ніж ми. Воно може стати мудрим порадником та розібратись із труднощами, якщо навчиться правильно тлумачити його мову. Давно мрієте змінити своє життя, але щось уперто стає на заваді?
    Річ у тім, що ви просто не слухаєте своє тіло та нехтуєте його потребами. Для того щоб навчитися тлумачити знаки, уникати захворювань та негативних думок, Ліз Бурбо  пропонує низку простих вправ і медитацій.
    Зміцнивше здоров'я ментального, емоційного та фізичного тіла, ви зможете перепрограмувати свідомість і нарешті стати тим, ким завжди мріяли бути.

8. Йоганнес Гінріх фон Борстель "Внутрішня історія. Серце найважливіший орган нашого організму"

     Всі таємниці нашого седця розкрито"
    Наше серце - це сонце. Довкола нього обертаються планети-органи. І варто серцю дати збій, як усі інші органи процеси в організмі почнуть виходити з ладу. Перед вами - неймовірна та захоплива історія, в якій автор ділиться невідомими фактами про найвідоміший орган, його будову, хвороби та їхню профілактику.
  Як підтримати серце в тоносі? Чи залежить його робота від харчування і які продукти варто виключити зі свого щоденного раціону? Як попередити інфаркти, інсульти та інші кардіологічні захворювання? Чому нещасливе кохання насправді здатне розбити серце? Як нашому "мотору" вдається невтомно працювати без відпустки та вихідних? Чому серце називають "командним гравцем"? Які наші звички допомагають, а які шкодять серцю? Автор відповідає на всі ці та багато інших запитань простою мовою, чергуючи анатомічні й фізіологічні описи та теорія з цікавими оповідками, практичними порадами і кумедними випадками з власного життя.


9.  Андрій Беловешкін "Що і коли їсти"

    Автор  книг  "Що і коли їсти. Як знайти золоту середину між голодом і переїданням" - молодий білоруський лікар, кандидат медичних наук Андрій Беловешків. У своїй практиці він повністю відкидає  будь-які дієти і  вважає, що жити і харчуватися треба не з обмеженнями, а за деякими правилами. На сторінках книги він розповідає, як знайти ту саму золоту середину між "хочу" і "треба", пояснює, чому іноді корисніше слухати своє "хочу" і як зробити "треба" смачніше. Тут немає модних дієт, списків продуктів або добового режиму харчування. Доктор Беловешків по полицях розкладає ключові поняття здорового способу життя: чисті проміжки між прийомами їжі, харчове вікно, повільна їжа. На основі таких базових речей кожен читач зможе побудувати той режим харчування, який підійде саме йому. Адже погодьтеся, особливості роботи не кожному дають можливість їсти по режиму 16/8, а нічні зміни і зовсім ламають всі стереотипи ПП.


10. Джессіка Снайдер Сакс "Мікроби гарні та не дуже. Здоров'я і виживання у світі бактерій"

  Ми звикли, що з мікробами слід боротись. А якщо насправді вони - ваші захисники? Ця книжка переверне уявлення людства про мікроби й гігієну. Наводячи цікаві факти з наукових досліджень, Джессіка Снайдер Сакс розповідає, які мікроби є гарними, а які не дуже, звідки вони беруться і як потрапляють до нашого тіла; чи дійсно вони сприяють появі хвороб, або, навпаки, можуть їх подолати; як позбутися мікробів і чи варто взагалі це робити.

Немає коментарів:

Дописати коментар