вівторок, 22 листопада 2022 р.

Душі моєї вишита сорочка

     


    Кожний народ,  кожна нація мають свою мову, звичаї, традиції, обряди, які передаються із покоління в покоління. Кожний регіон України  має свої особливості. Так і наше рідне Тернопілля вирізняється самобутньою культурою, славиться на весь світ різними видами народного мистецтва: вишивкою, гончарством, різьбленням по дереву, ляльками мотанками, народним  живописом, ткацтвом.


 Як би скрутно не жили в різні часи українці, у них не згасав потяг до вишивання. За допомогою голки і нитки творилися неперевершені зразки чудового українського вбрання.

    20 листопада у приміщенні «Етно-центру» відбулося відкриття першої персональної виставки робіт Народного майстра національної спілки майстрів народного мистецтва України, учасниці творчого об’єднання «Берегиня» і просто чудової жінки - Тетяни Сеник.

    На виставці представлені вишиті ікони, намальовані ікони, вишитті картини квітами, сорочки, рушники, ляльки-мотанки.

    Майстриня з великою любов’ю, продовжує відроджувати  українські прадавні  традиції  - творить шедеври українського народного мистецтва. Вона  вкладає у вишивку своє душевне тепло, почуття та мрії, щоб принести радість собі та людям.

    Вдивляючись у цю рукотворну красу, створену працьовитими руками, дивуєшся, де береться стільки сили, енергії, адже ця робота вимагає багато часу, кропіткої праці й неабиякого терпіння.

    Благословив відкриття виставки отець Василь ЛіницяНастоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці.

    З привітальним словом завітала начальник управління культури і мистецтв Тернопільської міської радиСвітлана Козелко.

    З музичним подарунком прийшли студентки Тернопільського мистецького фахового коледжу ім. Соломії Крушельницької – Гайдемська Анастасія та Рудакевич Софія, у їхньому виконанні прозвучала пісня «Човен», із репертуару «Океан Ельзи» та українська народна пісня «Іванку-Іванку».

    Привітати пані Тетяну завітали майстрині ТО «Берегиня», колеги з іконописної школи, родичі, друзі, знайомі та ті , які закохані в українську  вишивку.


















    Запрошуємо  пошанувачів мистецтва та усіх бажаючих до перегляду виставки яка діятиме у нашій книгозбірні протягом місяця.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар