вівторок, 13 жовтня 2020 р.

Мужність і відвага крізь віки

 

             

     14 жовтня в Україні відзначають День українського козацтва та День захисника України.  Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло вирішальну роль у становленні нашої держави.Його історичне значення важко переоцінити. Народ будь-якої країни береже спогади про власне минуле, пишається своєю історією. Перекази про звитяжні вчинки предків передаються з покоління в покоління. Козак - значить "вільний чоловік". Козаки суворо дотримувалися дисципліни, успішно розвивали власну військову вправність, створили свій флот..Козаки дуже успішно справлялися зі своїми історично важливими завданнями, захищаючи Україну від войовничої Туреччини, рятували з полону християн, проданих у рабство, здобували багатства.

    Не випадково для святкування Дня  українського козацтва обрано День святої Покрови, вона здавна була покровителькою козаків.

     З нагоди свята вітаємо усіх, хто має високе звання захисника України! Шлемо сердечні вітання ветеранам, учасникам війни, військовослужбовцям, воїнам запасу, батькам та матерям солдатів та зичимо міцного здоров'я, добра, щастя, злагоди Вам та Вашим родинам.


Немає коментарів:

Дописати коментар