пʼятницю, 30 жовтня 2020 р.

Медіаграмотність в українському суспільстві

     24-31 жовтня проходить Всесвітній тиждень медійно-інформаційної грамотності.

     Медіаграмотність – вміння отримувати доступ до медіа, аналізувати контент, оцінювати медіаповідомлення, а також створювати контент для самовираження та спілкування.                      Технологічна або цифрова грамотність передбачає вміння користуватись сучасними інформаційними технологіями та програмним забезпеченням з урахуванням усіх можливостей, що надає інформаційний прогрес.

     Медійна та інформаційна грамотність  допомагає кожній людині розвинути навики, необхідні для отримання максимальної вигоди від використання медіа, інформації та технологій впродовж життя.
     Дія Цифрова освіта  це онлайн платформа де кожен українець може навчатись цифровій грамотності безкоштовно, корисно та цікаво!

     Сьогодні з цифровими навичками ми зможемо ефективно та безпечно застосовувати технології в роботі та навчанні, для професійного та особистісного розвитку.

   
   Медійно-інформаційна грамотність – важливий складник фахової підготовки бібліотекарів. Бібліотечні фахівці мають бути медійно грамотними, володіти ефективними формами бібліотечної роботи.


     Усі бажаючі можуть розширити свої знання з медіаграмотності за допомогою онлайн курсів Дія Цифрова освіта.
#GlobalMILWeek.


Немає коментарів:

Дописати коментар