пʼятницю, 27 вересня 2019 р.

Яблуневий розмай творчості Марії Баліцької




  На завершення другого дня "Бібліофесту" до  " Етно - центру" завітала українська журналістка, редактор, літератор, громадська діячка, письменниця і просто цікава людина  - Марія Йосипівна Баліцька з презентацією книги "Яблуневий розмай".





  
   Марія Баліцька народилася в с.Гнидава, нині Піщане Зборівського району Тернопільської області. Закінчила Копичинецький технікум бухгалтерського обліку, факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка.
   Марія Баліцька (літературні  псевдоніми - Чайка, Ластівка) є автором численних збірок поезій, віршованої прози, філософських міркувань.  А також вона являється автором гімну Тернопільського національного економічного університету.
    
     Поезії Марії Йосипівної та пісні на її слова звучать у вітчизняних та зарубіжних радіоефірах, по телебаченню, на концертах, конкурсах, фестивалях, одну з них, а саме "Kochaj mnie" на польській мові ми прослухали  у виконанні Лесі Горницької. Чимало творів письменниці увійшли до шкільної програми.


 
 

     Твори Марії Баліцької мають велику художню цінність, сповнені глибоким філософським змістом. Вони навчають за будь-яких обставин залишатися собою, довіряти своє життя Богові, вірити у краще майбутнє України.  




    Пані Марія є багатогранна і  талановита людина, яка не тільки пише, а й малює, вишиває, робить ляльки-мотанки й співає. Декілька ліричних і духовних пісень нам заспівала письменниця. А також разом з студентами які прийшли на зустріч зробили янголів-оберегів.
     Працівники і відвідувачі  бібліотеки щиро вдячні за приємно проведений час.

2 коментарі:

  1. Лірика, проза - духовність Марії Баліцької,твори читаються захоплююче і вражать свого читача.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую Богу і Вам - привітні організатори нашої зустрічі...

    ВідповістиВидалити