пʼятницю, 27 вересня 2019 р.

Квіткова феєрія Наталії Басараб


     Другий день  IX Бібліофесту у нашій бібліотеці "Етно - центрі" розпочався відкриттям виставки картин.






     

      


      Користувачі  мали добру нагоду пізнати талановиту особистість, ознайомиться  з творчістю нашої землячки - художниці        Наталії   Басараб.

    Наталія Басараб  - художниця унікальна, вона успішно працює в кількох жанрах і любить експериментувати. Щоправда, зараз це здебільшого малярство і лялькарство. А ще у неї був дуже плідний період "малювання" пір'ям. Власне, із тим "пір'їним " живописом її й запросили до Франції, де портрети та пейзажі з пір'я тернопільської художниці викликали справжній фурор.



    Наталія Басараб народилася 23 квітня 1954 року в с. Іванківці Зборівського району на Тернопільщині. Закінчила Кобзарівську середню школу, Кооперативний технікум та школу декораторів. 17 років працювала художником декоратором у ЦУМі.
 



   

   Її творча енергія вже багато років реалізує себе у філігранних малюнках і  відмінних живописних портретах, пейзажах, натюрмортах.


      

   



 


       Квітами на її картинах можна довго милуватися, які і пам'ятками архітектури на її полотнах.  Своїми враженнями про картини художниці прийшла поділитись голова ГО "Школа борщівської народної сорочки", "Майстер художніх народних промислів", член Національної спілки майстрів України - Вікторія Кривоніс.





    З музичниками подарунками для пані Наталі завітали студенти Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володомира Гнатюка: Світлана Руда з композиціями "О літає Соколонько"- українська народна пісня  в обробці Кос-Анатольського і пісня "Молодички" - музика Сабадаша та слова Кутення та Дмитрієвський Олексій виконав також дві композиції  Володимира Івасюка " Я піду в далекі гори" і Кузьми Скрябіна " Старі фотографії"

     Виставка  картин "Квіткова феєрія Наталії Басараб" у бібліотеці триватиме до кінця жовтня.


1 коментар:

  1. Пізнавально,захоплююче дивитися на картини художниці Наталії Басараб.

    ВідповістиВидалити