суботу, 29 березня 2014 р.

Бібліотеки - на мистецькому фестивалі "Ї"


     Тернопіль поринув в атмосферу творчості : у місті протягом трьох днів (28 - 30 березня) вируватиме Мистецький фестиваль "Ї". Як зазначають організатори, "Ї" - комплекс заходів, їдка суміш усіх видів сучасного мистецтва: літератури, живопису, фотографії, музики та короткометражного кіно.  До Тернополя приїхали відомі українські письменники Юрко Іздрик, Ірена Карпа, Андрій Любка, Олександр Ірванець, Дмитро Лазуткін.
     Та заохочували до книг не тільки письменники, але й тернопільські бібліотеки. Завідувачка бібліотеки №4 для дорослих Світлана Степанівна Козелко була не тільки гостем фестивалю, а й активним учасником: разом із волонтером бібліотеки Тетяною Бартух було проведено презентацію артбуків, виготовлених до 200-річчя з Дня народження Т. Г. Шевченка.
"Шевченко - справжній геній України, його твори близькі кожному і кожен читає його по-своєму. І це бачення відобразилось у творчості - в створених артбуках", - зазначила Світлана Степанівна, презентуючи мистецькі книги міських бібліотек для дорослих  №4, №5 та № 8.

Організатором фестивалю "Ї" стала МГО "Файне місто", яка являється також соціальним партнером нашої бібліотеки. На фото:

Василь Томчишин - голова МГО "Файне місто" (по центру), Віталій Дембіцький - виконавчий директор МГО "Файне місто" (зліва), Богдан Будний - директор видавництва "Богдан", Максим Мариновський - власник РК "Максим" (справа), Марк Лівін - сучасний український письменник.



Читанням своїх творів захопили аудиторію письменники Андрій Любко, Тарас Прохасько та піснями гурт "Медовий полин"





Фестиваль мав неабиякий успіх, протягом трьох днів зали були переповнені.

Немає коментарів:

Дописати коментар