середу, 27 березня 2013 р.

Театр говорить світові добро.

"Театр ніскільки не дрібниця і зовсім не пуста річ. Це та кафедра, з якої можна сказати багато світові добра".
                                                                                      М. Гоголь




       Міжнародний день театру встановив у 1961 році IX конгрес Міжнародного інституту театру (МІТ) – організації, діяльність якої спрямована на зміцнення миру і дружби між народами та на розширення творчої співпраці всіх діячів світу.

     Відтоді Міжнародний день театру відзначають щорічно 27 березня. Це професійне свято митців сцени. Та  його залюбки відзначають також  мільйони глядачів і шанувальників театрального мистецтва.


      У
1962 році французький письменник, художник і кінорежисер Жан Кокто написав перше  міжнародне послання до Дня театру.

      Можна сказати, що театральне мистецтво – це чародійство. Адже його твори містять у собі практично всі інші мистецтва: літературу, музику, образотворче мистецтво, хореографію , а також використають численні досягнення найрізноманітніших наук (психології, історії, соціології тощо).

      Виникнення першого театру датоване 497г до н. е в Афінах, а перший кам'яний театр з'явився в 52 року до н. е, але вже в Римі.


      У нашому місті діє Тернопільський академічний обласний український драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка. А прославили наш край такі відомі театральні діячі: М. Крушельницький, К. Рубчакова, Л. Курбас, Й. Гірняк, С. Шагайда.

      До Міжнародного дня театру у Тернопільській бібліотеці №4 для дорослих представлена виставка, яка діє в читальному залі.

4 коментарі:

  1. Гарна фотографія, Наталю! Зі смаком і любов'ю зроблено.

    ВідповістиВидалити
  2. Було би добре, якби ти описувала як робиться таке фото в своєму блозі. Давала посилання на веб-сайт чи щось-таке, програму якої використано. Також додати твій покроковий майстер-клас. Це буде дуже цікаво читачу і приверне прихильників. Інтервали між абзацами робити менші.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за рекомендації)Буду мати на уазі та найближчим часом попробую зробити.

      Видалити