пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

Небесна сотня: історія нескорених

 
   Час ... У кожного із нас з ним свої рахунки, а в України особливі. більше 350-ти років на шляху боротьби за незалежність, український народ завжди приносив у жертву  своїх найкращих синів і дочок.


   Останніми у цьому довгому списку стали герої Небесної сотні. Чи можемо ми живі, забути невинно убієнних? Лише одна відповідь Ні!
Герої своїм подвигом показали силу та  незламність українського духу. "Душу й тіло ми положим за нашу свободу", - ці рядки гімну у дні Єврореволюції стали пророчими. З ними вистоювали морозяні ночі. З ними ішли голіруч на озброєних силовиків.
Вони йшли без касок, окулярів та будь-якого захисту,  дехто взяв із собою дітей. Йшли співали Гімн, прочитали спільну молитву, покричали підбадьорливі гасла. Та мирна хода швидко перетворилася на криваві сутички та для декого стали останньою в житті...
      Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих хто залишив життя земне у 2013-2014 роках на Майдані.

     


    20 лютого в нашій книгозбірні разом з студентами І курсу Тернопільського комерційного коледжу харчових технологій і торгівлі хвилиною мовчання помянули загиблих героїв, та відбувся перегляд фільму "Зима що нас змінила"
 

     Хай пам'ять всіх невинно убієнних згуртує нас, живих, дасть нам силу, та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.



  До Дня пам'яті героям Небесної сотні у бібліотеці представлена виставка-пам'ять "Вони пройшли крізь вогонь і зброю"


Немає коментарів:

Дописати коментар