четвер, 31 жовтня 2019 р.

Богдан Федорів МАЛЯРСТВО

   30 жовтня у нашій книгозбірні ми мали добру нагоду пізнати талановиту особистість, ознайомитись з творчістю нашого земляка-художника, педагога Богдана Федоріва.










  






 

 Картини пана Богдана - це погляд у майбутнє, сповнені філософського змісту. Це - мистецтво, що примушує людину думати.  

    

Жанри, тематика та техніки живописних полотен доволі різноманітні. Глибоко, невимушено та щиро автор пропускає крізь себе кожен твір надаючи йому життєвої енергії та внутрішньої духовності. 


   

 Цікавими є роботи у "мотузковому стилі", що відноситься до декоративного мистецтва, у доробку майстра є і абстрактні полотна.
   Твори художника зберігаються у вітчизняних музеях та  персональних колекціях, як в Україні  так і  закордоном.



    З 2004 року розписує храми у селах Тернопільщини.
  Богдан Федорів охоче ділиться своїм досвідом і талантом з підростаючим поколінням викладаючи в Тернопільській обласній профспілковій школі мистецтв.




    Гостями на відкриті виставки  були: Дарія Чубата  - почесна громадянка м. Тернополя, лікар, поетеса, журналіст, та Вікторія Кривоніс - голова ГО"Школа борщівської народної сорочки", "Майстер художньої народної вишивки", член Національної спілки майстрів України.  



 





  З музичним подарунком до нас завітали студенти Тернопільського музичного коледжу ім. Соломії Крушельницької: Гах Надія та Михайлишин Марія.





Бібліотекарі висловлюють щиру подяку Богдану Федоріву за чудовий подарунок бібліотеці книгу-фотоальбом "Богдан Федорів малярство".





Запрошуємо всіх бажаючих на перегляд  виставки картин, яка триватиме до кінця місяця листопада.

Немає коментарів:

Дописати коментар