пʼятницю, 11 жовтня 2019 р.

14 жовтня - чотири свята і одне велике значення

     14 жовтня українці відзначають чотири великі свята:
- День святої Покрови Пречистої Богородиці
-  77-а річниця створення Української повстанської армії (УПА) - 1942р.
- День Українського козацтва
- День захисника України 
(від 14 жовтня 2014 р.)


     Українське козацтво має довгу уславнену історію. Перші офіційні згадки про козаків можна знайти ще у 1492 році. Відомо, що свято Покрови було на Січі найвеличнішим. Козаки вважали Пресвяту Богородицю своєю заступницею і захисницею, і вірили в її силу. З часом свято отримало ще одну назву - Козацька Покрова.




     З 2014 року, 14 жовтня набуло ще одного значення - українці святкують День захисника Вітчизни. Можливо це пов'язано з тим, що 14 жовтня вважається днем створення Української повстанської армії (УПА), бійці які боролися за свободу країни. З 2015 року це свято вважається всенародним.






     В цей день ми згадуємо історію України і людей, які із зброєю в руках захищали Україну ще з часів Гетьманщини. Ми низько вклоняємося ветеранам Другої світової війни. З особливою гордістю вшановуємо тих, хто боронить нашу незалежність на сході.





     Детально про караван історій для студентів Тернопільського коледжу харчових технологій та торгівлі розповів Володимир Брославський - кандидат історичних наук, доцент, викладач ТНПУ ім. В Гнатюка.

Немає коментарів:

Дописати коментар