четвер, 14 лютого 2019 р.

Цікаво, пізнавально і захоплююче.

      

        Традиційне українське вбрання є одним із символів українства, складовою, без якої немислима національна ідентичність українського народу. Своєрідність природних та історико-культурних умов життя населення окремих регіонів України, взаємозв'язки українців з іншими народами відзеркалились  у культурну спадщину нашого народу ми передаємо традиції минулого нащадкам і оберігаємо народ від забуття.

           Приємно, що є люди, які колекціонують і зберігають старовинні народні строї, предмети народного вжитку та інші надбання української культури нашого народу. Добрим прикладом у нашому місті є етногалерея "Спадок" родини Демкур.
        У рамках ініціативи "Сузір'я екскурсій" етногалерею відвідали бібліотекарі Тернопільської ЦБС. Про унікальні вишивки борщівської народної сорочки, про красу і особливості народного українського строю різних регіонів України  та предмети побуту наших предків цікаво, захоплююче і пізнавально розповіла Наталія Волощук. А на завершення в переддень Міжнародного дня дарування книги кожна бібліотека отримала у подарунок унікальні книги "Чорні, як рілля. Барвисті, як пам'ять. Вишиваний спадок родни Демкур"
          Тернопільська міська бібліотека-філія №4 для дорослих "Етноцентр" висловлює свою вдячність родині Демкур  та етногалиреї "Спадок", а особливо пані Наталії Волощук за теплу зустріч, неймовірну екскурсію та подаровані книги. Дуже зворушливо, емоційно і захопливо!!!








Немає коментарів:

Дописати коментар