понеділок, 11 лютого 2019 р.

Борщівська вишивка жива

 

           Україна багата своїми традиціями. Український народний стрій, багатий і довершениий. Кожний регіон України славиться своєю неповторністю, автентичністю і особливістю орнаментів вишивки. Наш край прославила, тепер уже відома борщівська сорочка. Про цю сорочку багато сказано, і приємно, що є люди які колекціонують і зберігають старовинні народні борщівські строї.Такі, як Віра Матковська, етно-галерея "Спадок" родини Демкури.




         Два роки тому, молоді, талановиті, завзяті майстрині Вікторія Кривоніс, Майя Юркевич та Лариса Овчарук заснували в Тернополі "Школу борщівської народної сорочки"   
             З нагоди двох річчя існування в  нашій бібліотеці "Етно-центр" відбулось відкриття виставки учасників ГО"Школа борщівської народної сорочки" під назвою "Борщівська вишивка жива".


            


     Борщівська вишивка жива і буде жити, і з нею будемо завжди творити!
     Сьогодні вона отримала нове дихання на полотнах учасників даної організації.
     






        Серед експонатів можна побачити - вишиті вироби з борщівськими швами, і не тільки, зокрема - сорочки, сукні, картини, рушники, намиста... Адже вишивальниці вміють все робити - творити, жити і любити. І в кожної це виходить по своєму - унікально та неповторно.


     

 

          Також Майя Юркевич і Вікторія Кривоніс провели невеличку вікторину для гостей і учнів "Школи борщівської народної сорочки", най активнішим учасника було вручено календарі на 2019 "Борщівська сорочка - колекція Віри Матковської" любязно надані Вірою Матковською


         


          Почесним гостем стала Наталія Волощук - керівник проектів благодійної організації "Благодійний фонд родини Демкури". І напередодні міжнародного свята Дня дарування книг, подарувала книгу "Чорні, як рілля. Барвисті, як пам'ять. Вишиваний спадок родини Демкури"


         Музичний дарунок прозвучав від Фанюш Валентини - учениця Музичної школи №2, Шуль Марії - викладач Музичного школи №2 та Анастасії Козак.




Запрошуємо всіх на перегляд виставки яка, буде діяти протягом місяця.



Немає коментарів:

Дописати коментар