понеділок, 28 січня 2019 р.

Майструємо колядників

   

           Після циклу захопливих святкових  днів  своє перше засідання у цьому році майстрині із  ТО "Берегиня" розпочали із створення  ляльки-мотанки колядника.

          

           У новий рік з новими ідеями. Створення сім'ї колядника. 

          Одна з українських традицій під час зимових свят колядувати. У піснях-колядах оспівується праця людини, добро, мир та справедливість. Як тільки на небі сходила зоря, колядники заходили в двір, кликали господаря і питались чи можна заколядувати. Також важлива роль колядників полягає в тому, щоб розіграти традиційні сцени в кожній хаті, що, за повір`ям, обіцяло цій домівці щастя і добробут. 

        


           Отож, щоб в кожному домі завжди звучала коляда, наші берегиньки і всі бажаючі на майстер-класі почали створювати сім'ю колядників. Особливість даної ляльки-мотанки - рот і ніс. 
           




         

     



     Майстер-клас проводили: Надія Луцишин і майстер народної творчості Алла Шушкевич. 



       Для створення ляльки потрібно:біле полотно, синтепон, міцні нитки, голка, ножниці, картонні гільзи, клаптики теплих  тканин для зимового одягу, шматки хутра, вишиті фрагменти. 

          Бібліотекарі і учасники майстер-класу щиро вдячні Надаї Луцишин і Аллі Шушкевич за те, що вони діляться своїми знаннями.

       

Немає коментарів:

Дописати коментар