пʼятницю, 9 листопада 2018 р.

Мереживна, душевна виставка

За горою дуби червоніють,
Золотавіють осінню клени,
І розписує дивнії мрії
Срібна голка по білій пелені...

     8 листопада у нашій бібліотеці відбулось відкриття персональної виставки Наталі Грицишин "Мереживо душевних вишиванок", на якій представлені майстерно вишиті ікони, картини, рушники, сорочки і плаття. Наталя є доброю і щирою людиною, любить все красиве і тому її роботи витончені та чарівні. Крім вишивки, на виставці представлені й ляльки-мотанки, біскурню та інше, адже майстриня полюбляє пізнавати нове і удосконалюватись.

     "Найдавнішу вишивку, знайдену на території України, датують І ст. н. е., а перші своєрідні курси вишивання при монастирях започаткувала в ХІ ст. сестра Володимира Мономаха Анна", - розповіла ведуча свята бібліотекар Наталя Бартух.

     Своїми враженнями із присутніми поділилась та побажала всього найкращого Наталі мама Оксана Богданівна, яка була натхненником для дочки від малих років, майстер народних ремесел , співзасновник ГО "Школа борщівської народної сорочки" Вікторія Кривоніс, яка навчала Наталю вишивання старовинними швами, подруги та колеги по вишиванню Світлана Галущак, Олександра Ситник, Людмила Репіленко та інші.





     Музичним подарунком для Наталі та гостей був виступ студентів ІІІ курсу Музичного училища ім. С. Крушельницької Олександра Пастушенчина та Ігоря Гуйцалюка. Чудове виконання українських українських мелодій під звуки гітари зачарували усіх.






Немає коментарів:

Дописати коментар