середу, 14 березня 2018 р.

Шевченкове слово вічне

                     І доки в римах "Заповіту"
                     Вогонь поезії не згас,
                     Той рух до сонця не спинити,
                     Бо зветься сонце те - Тарас.

     Березневі дні зігріті не тільки весняним сонцем, а ще й  осяяні іменем Кобзаря, це - Шевченківські дні. Про це величне ім'я будуть пам'ятати всі покоління українців, бо Шевченко увібрав у себе безсмертну душу народу.
     13 березня у нашій бібліотеці відбувся вечір-присвята "Не вмре поезія, не згине сила духу".



    Присутні ознайомились із біографією Т. Шевченка, цікавими сторінками його життя, дізнались про нього як поета та художника.
     Поезія Кобзаря прозвучала у виконанні Юрія Черненка (ведучого актора Тернопільського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка), Романа Фестриги та Діани Кибало (студенти ТНПУ ім. В. Гнатюка).
   

     Багато творів великого поета покладені на музику, деякі з них прозвучали музичним дарунком у виконанні Марії Михайлецької та Оксани Гіжовської (студенток Тернопільського обласного державного музучилища ім. С. Крушельницької, лауреатів Всеукраїнського конкурсу), а також Марічки Іваніцької (учениці Острівської музичної школи, лауреата Міжнародного конкурсу).

Із вагомим словом про Т. Шевченка звернулась до присутніх відома письменниця, голова Тернопільського міського об'єднання "Просвіта"ім. Т. Шевченка Дарія Дмитрівна Чубата
Шевченкове слово вічне!

Немає коментарів:

Дописати коментар