вівторок, 13 грудня 2016 р.

Колоритний світ вечорниць

13 грудня на Україні святкують одне із перших зимових свят - Андрія Первозванного. Свято св. Андрія завжди супроводжувалося народними віруваннями та обрядами. Ввечері сходились дівчата та хлопці на вечорниці, щоб дізнатися  свою долю:  хто скоріше заміж вийде, як будуть звати чоловіка і хто він буде по професії. Усі  жартували, дівчата вишивали, в'язали, хлопці калиту кусали.


 12 грудня у в Етно – центрі бібліотеки №4 для дорослих відбулись Андріївські вечорниці, які підготували  учні Тернопільської обласної школи мистецтв зі своїми викладачами та класним керівником. Організатором цього дійства були:  Космина Наталя Василівна та  колектив бібліотеки, а також до свята долучились студенти Тернопільського музичного училища ім. С. Крушельницької Марія Корчак та Дмитро Мацьопа разом з заступником директора з виховної роботи Володимиром Михайловичем Мукомелою. 












 Глядачами цього дійства були: студенти ТВПУ Технологій та Дизайну з викладачами, ТО «Берегиня», директор Тернопільської міської ЦБС, викладачі  та студенти з ТНПУ ім.В.Гнатюка.
  Гості поринули у атмосферу  українського гумору, музики, пісні та танцю, частувались традиційними українськими стравами.


Немає коментарів:

Дописати коментар