неділю, 11 серпня 2013 р.

Будь, як вільний вітер, вітру немає перешкод у світі

              Світ - це книжка, і той, хто не подорожує, читає лише одну сторінку.
                                                                         Св. Августин

    
     Туризм - один із видів активного відпочинку, що представляє собою подорожі, здійснювані з метою пізнання тих чи інших районів, нових країн, які забезпечують задоволення рекреаційних потреб (тобто необхідність відновлення, зміцнення і розширення фізичних і духовних сил) особистості.

     Як повідомляє Всесвітня туристична організація, у 2012 році кількість туристів у світі перевищила мільярд людей.З рюкзаком за плечима в дорогу відправляються люди найрізноманітнішого віку та професій. Туризм - магічне слово, у ньому розвага і відпочинок поєднуються з освітніми цілями та спортом.
    
     Зародження туризму як соціального явища належить до кінця ХVІІ - початку ХVІІІ століття, коли учні шкіл деяких європейських країн стали здійснювати пішохідні "прогулянки на природу". У 60-х роках так звані гірські клуби створюються в Англії, Швейцарії, Італії, Норвегії, у ряді інших країн Європи та Америки. На сьогодні ж якщо туристські маршрути відзначити стрілками на географічній карті - вони покриють густою сіткою всі материки. Розрізняють безліч видів туризму: міжнародний, культурний, діловий, екстемальний та пригодницький, спортивний, освітній, сільський (зелений) тощо.

     У нашій бібліотеці створена та поповнюється туристично-інформаційна папка-путівник "Вітер мандрів". У ній такі розділи:
- законодавство в туристичній сфері;
- види туризму;
- маршрути туристичних походів;
- безпека в туристичних походах;
- туристична Тернопільщина.
                                         
                  Подорожуйте, пізнавайте нове, часто - неповторне!
   

Немає коментарів:

Дописати коментар