четвер, 25 травня 2023 р.

Симон Петлюра в контексті Дня Героїв

 

    «Симон Петлюра в контексті Дня героїв» під такою назвою у стінах Тернопільської міської бібліотеки-філії №4 для дорослих «Етно-центр» пройшла зустріч студентів  Тернопільського комерційного коледжу харчових технологій та торгівлі із Петром  Михайловичем  Шимків  - головою  обласної просвіти ім. Т. Шевченка, який нещодавно повернувся з російсько-української війни, старшим лейтенантом, заступником командира роти, Станіславом  Журавлем – істориком, українознавцем, членом просвіти Чернігівської обласної ради.

    Сьогодні говорили про Симона Петлюру, як  борця за незалежність України, якого тодішня  влада активно намагалась очорнити.


    Си́мон Васи́льович Петлю́ра (9 травня 1919 — 25 травня 1926) - український державний, військовий та політичний діяч, публіцист, літературний і театральний критик. Є нащадком давнього козацького роду. Організатор українських збройних сил. Член Генерального секретаріату Української Центральної Ради на посаді Генерального секретаря з військових справ. Політв'язень при владі Павла Скоропадського. Головний отаман війська Української Народної Республіки.  Є національним героєм України.

    Щиро дякуємо нашим гостям за теплу зустріч, на якій ми почули про багато цікавих і невідомих фактів із життя героя України Семена Васи́льовича Петлю́ри.

    А також дякуємо Станіславу  Журавлю за примірник громадсько-політичного часопису «Хлібороб», який присвячений  автору «Самостійної України» Миколі Міхновському – 150 років.

Немає коментарів:

Дописати коментар