середу, 22 березня 2023 р.

Всесвітній день води

 

 

Щорічно 22 березня відзначається Всесвітній день води. У цей день у всіх країнах світу акцентується увага на дбайливому ставленні до водних ресурсів, адже більше мільярда людей на планеті використовують неякісну воду.

Всесвітній день води є унікальною можливістю нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для навколишнього природного середовища і розвитку суспільства та покликаний підвищити розуміння необхідності збереження екологічно чистого стану водних ресурсів для створення безпечних умов життєдіяльності населення, заохочуючи при цьому споживачів, науковців, фахівців і громадськість як на національному, так і на міжнародному рівнях займати активну позицію щодо цієї проблематики.

Воду наші предки називали Святою, тому що дає життя всьому живому на землі, приносить велике добро, робить землю родючою. Вода, як і хліб, є даром Божим. У народі кажуть: "Був би хліб та вода, то і голоду не буде".

         3 покоління в покоління передавалося глибоке шанування води. П'ючи воду, чоловіки знімали головний убір на знак пошани. Жінки ж зранку одягалися чистіше, ідучи по воду, і наносили її на весь день. Потім переодягалися у робочий одяг і поралися по господарству.

Тому кожен з нас повинен дбайливо ставитись до природи, раціонально використовувати водні ресурси. Це не лише покращить екологічну ситуацію, а й принесе моральне задоволення та проявить почуття поваги до себе та інших!


Немає коментарів:

Дописати коментар