понеділок, 2 січня 2023 р.

Степан Бандера - життя присвячене свободі


1 січня 2023 року – 114-та річниця з дня народження ідеолога українського націоналізму Степана Бандери.


    Протягом десятиліть він був організатором підпільної боротьби проти трьох держав – Другої Речі Посполитої, Третього Рейху та Радянського Союзу.

                             

  Який вклад в історію України здійснив Степан Бандера?

    Бандера очолив нелегальну Організацію українських націоналістів на західно-українських землях у критичний час боротьби з польською окупацією у 1930-х роках, продовжив боротьбу з німецькою окупацією, потрапив у німецьке ув’язнення, опинився в еміграції, звідки далі організовував роботу з метою підтримки руху опору та протистояння вже радянській владі.

    Його внесок є не лише практичним, але й символічним. Саме постать Бандери стала консолідуючою для формування образу українського націоналізму та безкомпромісною в боротьбі за незалежність.

    Саме таким запам’ятали Степана Бандеру. Звичайно, що символ може відрізнятися від реальної людини у життєвих обставинах, але він залишається актуальним до сьогодні.

    Бандера надихає багатьох українців на продовження боротьби за український суверенітет та територіальну цілісність, викликаючи страх та ненависть у ворогів.

    Сьогодні ім'я Степана Бандери дорівнює стійкості та незламності України.

"І прийде час, коли один промовить - Слава Україні, 
а мільйони відгукнуться - Героям Слава!"

Степан Бандера

    До Вашої уваги книжкова виставка: "Степан Бандера- життя присвячене свободі".

Немає коментарів:

Дописати коментар