пʼятницю, 12 червня 2020 р.

Душею й серцем завжди молоді



  15 червня - День захисту людей похилого віку (Всесвітній день розповсюдження інформації про зловживання відносно літніх людей)


    Цей день - не лише можливість нагадати всім про людський обов'язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини людства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв'язку поколінь. Тяжкі часи випали на долю людей похилого віку. Та пройшовши крізь жахи тоталітаризму, голодоморів, війни та репресій, вони зуміли вистояти і пронести через життя найкращі духовні якості покоління - честь, гідність, вихованість, толерантність.
   Те, як суспільство ставиться до своїх людей похилого віку, безпосередньо впливає на стабільність і процвітання всього соціуму. Шанобливе і соціально відповідальне ставлення до стареньких - запорука і гарантія благополуччя тих, хто так чи інакше стане на їх місце в наступних роках, не будемо про це забувати!
   Як відомо на практиці людьми похилого віку звичайно вважають людей, що вийшли на пенсію.Однак, це мірило не може бути універсальним, тому що пенсійний вік у різних країнах різний.
   В Україні, як і в багатьох розвинених країнах, в останні десятиріччя значно зросла частка людей похилого віку. За даними Інституту демографії в Україні нараховується 11 млн. людей похилого віку.
   Літні люди потребують нашої особливої уваги і піклування. Важливо давати цим людям відчуття доброї перспективи, оптимістичну і реалізовану надію на те, що й у нових обставинах вони залишаться потрібними та захищеними. 
   Найбільше багатство літніх людей - їх досвід, мудрість, вміння. 
   Безмежна вдячність Вам, дорогі представники старшого покоління за безцінні знання та слушні поради, за готовність підтримати і допомогти, за гідний приклад для наслідування.
  

     З нагоди Дня захисту людей похилого віку, бажаємо усім міцного здоров'я, добра, радості, довголіття, миру та злагоди у ваших душах. Нехай родинний теплий вогник - завжди зігріває Ваші серця!





Немає коментарів:

Дописати коментар