четвер, 23 січня 2020 р.

Соборна Україна- одна на всіх, як оберіг

   
 


   22 січня 1919р. увійшов до національного календаря , як велике державне свято - День Соборності України.

   





      Соборність України - одна з важливих тем історії України. Для українського народу, віками позбавленого своєї власної державності та розірваного на частини між сусідніми країнами, дана проблема завжди була особливо болючою й неймовірно складно. 
     Ідея соборності постійно жила у мріях українців. Величезні жертви, віддані на вівтар волі та незалежності, навчили українських патріотів всюди, куди б закинула їх доля, бачити в своїх мріях і боротись за єдину соборну, вільну та незалежну Україну.


   

    Підписання  попереднього договору про майбутнє об'єднання  в єдину державну одиницю, відбулось у вагоні поїзда  міста Фастова у грудні 1918 року. А урочисте проголошення злуки пролунало у м.Києві на Софійській площі 22 січня 1919року - цей день увійшов у історію як День Соборності України.

 Ми віримо, що територіальна цілісність України, навіки залишатиметься непорушною. Маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети - побудови економічно й духовно багатої, вільної  й Демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

          На історичний екскурс "Соборна Україна - одна на всіх, як оберіг" до нашої книгозбірні "Етно-центр" завітали учні 9-Б класу  ЗОШ №14. 


Немає коментарів:

Дописати коментар