понеділок, 23 грудня 2019 р.

Зимова мозаїка

     Мистецтво - воно завжди єдине і нероздільне... Мистецтво об'єднує людей, дарує красу і радість. Неповторну радість творчості у бібліотеці дарує дружній колектив творчого об'єднання " Берегиня".


 

  

    22 грудня в нашій книгозбірні "Етно - центрі" ми мали можливість отримати задоволення від робіт представлених на відкритті мистецького проєкту "Зимова мозаїка". А саме лялька-мотанка з використанням особливостей регіональної вишивки та костюма, лялька бабуся і дідусь, ангелики, колядники, ляльки у борщівській сорочці та багато іншого. 



     На відкриття мистецького проєкту була запрошена гостя, яка багато знає про творче об'єднання, адже разом з ними від початку заснування - директор Тернопільської міської ЦБС  Світлана Степанівна Козелко.






     Почесним гостем стала засновниця ТО "Берегиня" Євгенія Михайлівна Возна.




     Також для привітального слова було запрошено майстриню, співзасновницю ГО"Школа Борщівської народної сорочки" і просто колегу по вишиттю Майю Юркевич.



     Майстер ніколи не скаже точно скільки часу витрачається на виготовлення однієї ляльки чи іншого витвору мистецтва, коли є натхнення тоді і працюється. Це як художник не може сказати коли він закінчить картину, - процес може бути довготривалим, але якщо є натхнення, то можна отримати шедевр за ліченні дні, натомість майстер завжди знає, що саме закладено чи не закладено в його роботу.
Кожен із присутніх майстрів, чиї роботи  представленні, мали можливість розповісти про свої вироби. 



     А першою до слова була запрошена голова ТО "Берегиня" Світлана Галущак, щоб розповісти про мистецький проєкт і про свої роботи.






     Усіх бажаючих  запрошуємо на  перегляд цього прекрасного мистецтва. Виставка буде представлена в бібліотеці до 18 січня.




Немає коментарів:

Дописати коментар