четвер, 14 березня 2019 р.

І в кожнім слові його - Україна





















Щовесни, коли тануть сніги,
І на рясті засяє веселка,
Повні сил і живої снаги,
Ми вшановуєм пам'ять Шевченка.

           Тарас Шевченко - символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини і до Батьківщини. Духовну велич і красу рідного народу він підніс на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ. Нині, як і щороку, ми відзначаємо Шевченківські дні, аби не просто вшанувати пам'ять геніального поета, а й відчути його невмируще слово серцем, повірити йому, бо кому ж тоді вірити, як не Шевченкові, який віддав життя за Україну, за нас із вами, щоб ми були вільними, гордими людьми.


         











       У бібліотеці-філії №4 для дорослих "Етно-центрі", 13 березня, відбулась літературно-музична композиція, присвячена 205-річниці від дня народження Т.Г.Шевченка. На заході були присутні учні ЗОШ №14 та ТВПУТД.

           
       Цікаво, пізнавально та неординарно розповів про Шевченка, якого ми не вивчали в школі, викладач ТНПУ ім. В.Гнатюка, доктор історичних наук, доцент Куций Іван Петрович.



      Натхненно і красиво продекламували поезію Т.Шевченка студенти факультету мистецтв ТНПУ ім.В.Гнатюка Діана Кибало та Олександр Гуштик, а також учениця ТВПУТД Марія Маріяш. 


            Майстерно і чудово виконали літературно-музичну композицію "Розрита могила" Марія Євгеньєва (викладач ТНПУ ім.В.Гнатюка, кандидат мистецтвознавства, голова Тернопільського обл. осередку Національної спілки кобзарів України) та Олена Гаврилюк (викладач Тернопільського ліцею №21 спецшколи мистецтв ім.І.Герети).


          Про Т.Г.Шевченка як художника розказала письменниця, голова міського об'єднання товариства "Просвіта" Дарія Дмитрівна Чубата.


          Захід пройшов на одному подиху, був насичиний цікавою інформацією з сторінок біографії Т.Шевченка та схвилював присутніх поезією та музикою.


До свята була розкрита книжкова виставка "І в кожнім слові його- Україна"

Немає коментарів:

Дописати коментар