вівторок, 22 травня 2018 р.

Бібліопутівник "Історична Європа"

     Книжки з історії - це відверта розмова з читачем про події минулих літ.
     До вашої уваги Бібліопутівник "Історична Європа", який ознайомить із книгами про історію Європи.
       Історія європейської цивілізації. Рим [Текст] : [сучасний підручник історії Європи] / ред. У. Еко; пер. з італ. Л. Ципоренко. - Харків:Фоліо, 2014. - 1101 с.

       Це сучасний підручник історії Європи, в якому представлена повна картина політичного, військового та культурного світу Стародавнього Риму (охоплює період античності від серединиVIIIст. до н.е. і до падіння Римської імперії у V ст. н. е.) Видання доповнено багатим ілюстративним матеріалом - як всесвітньо відомими шедеврами, так і першодруками із багатьох музеїв світу.

     
       Історія країн Західної Європи та Північної Америки Нового часу (кінець XV - поч. XІХ ст.) [Текст] : навч. посібник / ред. З. Баран. - Київ : Знання, 2015. - 533 с.

       У виданні розкрито тенденції суспільного, політичного, економічного та культурного розвитку країн Західної Європи та Північної Америки у добу Нового часу.






   
     Культурні цінності Європи [Текст] / ред. Г. Йоас. - Київ, 2014. - 552 с.

     З цієї збірки читачі зможуть дізнатися не лише про те, які цінності є головними для Європи, але і про те, як вони сформувалися.








     Панкова, Є. Історія Європи [Текст] : навч. посібник / Є. Панкова. - Київ: Альтерпрес, 2007. - 352 с.

     Даний посібник відображає історію найважливіших політичних процесів розвитку європейського суспільства, історію окремих аспектів розвитку регіонів і країн, міжнародних відносин.






     Плохій, С. Брама Європи [Текст] : історія України від скіфських воєн до незалежності / С. Плохій; пер. з анг. Р. Клочка. - Харків: Клуб сімейного дозвілля, 2016. - 496 с.

     Книга професора Гарвардського університету С. Плохія цікаво й доступно розповідає про історію нашої держави від часів Геродота до подій на Сході України сьогодні.





     Гомерова "Іліада" [Текст] / пер. К. Гловацька. - Київ : Веселка, 2014. - 197 с.

     Ця книга - прозовий переказ "Іліади", славнозвісної поеми давньогрецького співця Гомера, яка є найдавнішою історичною оповіддю про континент Євразію.





     Сенкевич, Г. Вогнем і мечем [Текст] : роман : у 2-х т. / Г. Сенкевич; пер. з польск. Э. Литвиненка. - Тернопыль : навчальна книга - Богдан, 2006.

     В цьому епічному творі знайшлось місце любові й ненависті, вірності та зраді, романтичним почуттям та політичним інтригам. Книга про польсько-українську історію середини XVІІ ст.




     Смоленчук, М. Білі бланкети [Текст] : роман / М. Смоленчук. - Кіровоград : Імекс-ЛТД, 2015. - 452 с.

Європа XVI ст. - сповнена багатьох політичних протиріч, релігійних протистоянь та військових баталій. Одним із епіцентрів цих подій була Україна, що на той час входила до складу Речі Посполитої. Роман висвітлює одну з яскравих, але маловідомих сторінок вітчизняної історії - народного повстання під проводом Криштофа Косинського.



Цікавих відкриттів, захопливого читання!





Немає коментарів:

Дописати коментар