понеділок, 11 січня 2016 р.

Книги шукають свого читача

    Бібліотека №4 для дорослих запрошує читачів до перегляду нових, щойно подарованих меценатами книг...
  
     Відомий  історик  Володимир Сергійчук у своїй книзі із серії "Українські державники" розповідає  про державницький здвиг Митрополита Андрея Шептицького, подвижництво якого вселило впевненість українства в боротьбі за волю.
   У бібліотеці на Вас чекають також унікальні видання Галузевого Державного архіву Служби безпеки України:
 3-х томне зібрання "Степан Бандера у документах радянських органів державної безпеки (1939 - 1959)"  та двохтомник "Патріарх Йосиф Сліпий".


   У книзі Володимира Сергійчука "Як нас морили голодом 1921-1923; 1932-1933; 1946-1947" на основі невідомих до недавнього часу документів з колишніх таємних архівів простежено геноцид українського народу в ХХ ст. через штучні голодомори, організовані більшовицькою владою.У книзі наводяться документи про спробу комуністичного режиму приховати перед світом правду про голод в Україні і розповідається про зусилля українців у діаспорі, які домагалися визнати цю трагедію геноцидом нашого народу і добилися цього від найвідоміших представників західного світу.

     А у дослідженні "Трагедія Волині" історик висвітлює причини й перебіг польсько-українського конфлікту в роки ІІ світової війни.

     Книга - оповідь Я. Федорчука "Волинянин" розповідає про одного з наших сучасників, дитинство і юність якого були обпалені війною, нацистським концтабором, післявоєнним лихоліттям.

    Колектив бібліотеки щиро дякує тернополянам, які підтримують нашу бібліотеку новою літературою!

Немає коментарів:

Дописати коментар