середу, 24 червня 2015 р.

Шануй українське - читай українською

     
       У бібліотеці № 4 для дорослих бібліотекарі підготовили для користувачів  літературний коктейль.   Вони пропонували новинки українських авторів.
 
   84 (4УКР)   В. Шкляр Ностальгія [Текст]:роман/ Василь Шкляр;передм. М. Слабошпицького. - Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2014. - 256с.

        Коли життя дає тріщину і хитається світ - це привід зупинитися і відшукати точку опори в годину зневіри. Він залишає дружину, роботу, місто змінює середовище, втікаючи від себе колишнього. Та чи можна звільнитися від свого минулого? І яка ціна цього звільнення? Він зустрічає жінку, яка здатна загоїти рану й зцілити його серце. Але чи зможуть вони бути разом?

84 (4 УКР)В. Шкляр Тінь сови [Текст]:роман/ Василь Шкляр;передм. А. Куркова. - 2-ге вид. - Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2015. - 304с.

       Це історія кохання двох людей , Катерини та Степана. Кохання, яке боретися, долає труднощі, допомагає вистояти і врешті-решт перетворюється на легенду, що дає надію тим, до кого воно ще не прийшло...



84(4 УКР) В. Шкляр Маруся [Текст]:роман/ Василь Шкляр. - Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2015. - 320с.

     Тендітна золотоволоса дівчина народилася для щастя. Але бурхливий 1919 рік - один із найдраматичніших в історії України - покликав її до боротьди за волю Вітчизни. Після загибелі братів, повстанських отаманів, шістнадцятирічна гімназистка  Саша Соколовська стає на чолі тисячного війська. Відтепер вона - отаман Маруся. На шлику її козацької шапки напи "Смерть ворогам України!" Та навіть у вирі бурхливих подій доля дарує їй щире кохання і шанс зберегти життя...

84 (4 УКР) Д. Корній Зірка для тебе [Текст]:роман/ Дара Корній; поетичне оздоблення Л. Долик; передм. О. Хвостової - Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2014. - 304с.

     Вона - Зоряна. Зірка. Він - Сергій, Лічозір. Ці двоє дивні, і вони не могли не зустрітися, хай навіть ця зустріч принесла обом страждання. Історія їхнього кохання почалась як чудесне визволення зі світу самотності, страху та гріха. Ці двоє пізнали божественну радість і єднання душ. Але невдовзі настануть часи туги, і вони маютьподолати їх любов'ю, якої ще не було: ось вона, беріть, володійте, ця зірка - для вас.

84(4 УКР)  Д. Корній Зозулята зими [Текст]:роман/ Дара Корній, Тала Владімірова;  передм. Г. Пагутяк - Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2014. - 368с.



       Ніч. Степ. Сніг. Зима. І в яку історію ти знов вплуталась, Руслано? Що (чи хто?) вело тебе, коли опинилася новорічноїї ночі посеред засніженого безмежжя й наштовхнулася там "випадково"на самотню маленьку дівчинку, зовсім замерзлу? Довкола нікого. Ані живих, ані мертвих. Лишень стужа, місяць вповні та замети. Що маля тут робить, одне-однісіньке?
      З цієї зустрічі починається химерна, загадкова та зовсім не казкова зимова історія. Провінційним містечком прокочується серія загадкових вбивств, у які виявляються вплутаними малі діти, давно мертві діти... Хтось безжальний та жорстокий, вважаючи себе Богом, склав сценарій помсти, і він не зупиниться поки не вб'є останньго зі списку "приречених".

84(4 УКР)Д. Корній Зворотній бік світла [Текст]:роман/ Дара Корній;передм. Г. Пагутяк;художн. В. Котляр - Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2012. - 320с.

    Світло не може існувати без темряви, а інколивони навіть закохуються одне в одного. Птаха світла - безсмертна, Стриб - темний. А от Мальва ще не визначилась, більше того - дівчина донедавна й гадки не мала про своє покликання і про те, чия кров тече в жилах...

84(4 УКР)Д. Корній Зворотній бік темряви [Текст]:роман/ Дара Корній;передм. Г. Пагутяк; - Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013. - 320с.

      Разом зі своїм батьком темним безсмертним Стрибогом Мальва перейшла до світу темних. Її наставниця Птаха пішла на цей учинок, адже вважає, що Мальва сама повинна зробити вибір: на чиїй стороні їй залишатися. Могутність дівчини зростає у день, а знання - щогодини, та невдовзі вона дізнається про зворотній бік теиряви...

84(4 УКР) С. Талан Помилка [Текст]:роман/ Світлана Талан; - Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013. - 336с.

   Багато років тому Вероніка пообіцяла подрузі, яка помирала, що не залишить її новонароджених малюків. Але обіцянки не виконала... Сплинули роки. Її єдиний син став наркоманом. Що це, кара за помилки минулого? Як урятувати сина? І чи можна спокутувати провину перед покинутими дітьми?

84(4 УКР) С. Талан Розколоте небо [Текст]:роман/ Світлана Талан; передм. О. Хвостової - Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2014. - 352с.

  Україна, 1930-ті роки. Варя виросла в заможній родині, у якій вміли та любили працювати, тому й господарство мали міцне. Але прийшли інші, лихі часи. Почалася колективізація, і все, що люди заробили своїм потом, потрібно було відддати...


Немає коментарів:

Дописати коментар