неділю, 1 червня 2014 р.

Книжка в епоху Інтернету, або Навіщо читати


             Читання   багато - функціональне. Для одних читання - "праця і творчість" (філософ В. Ф. Асмус), для інших  - "розмова з найкращими людьми минулих часів" (філософ Р. Декарт), "блаженне муркотіння" (письменник В. Набоков), "інтелектуальна пригода" (філософ і математик А. Уайтхед), "дихання розуму" (письменник А. Ліханов).

     Навіщо читати? Всесвітня організація охорони здоров'я включила грамотність до числа 20-ти найважливіших показників, що визначають здоров'я нації. Отже, читати потрібно, щоб повноцінно жити.

     Друкована книга, її дух, зачаровувала здавна. Пропоную переглянути картини майстрів пензля різних епох і народів, присвячені людині, захопленій книжкою:

Мистецтво про читання on PhotoPeach


      ХХІ століття називають іще епохою електронної інформації. Для більшості населення планети Земля вже не має значення, в якій формі знайти необхідну інформацію: друкованій чи віртуальній. Та заради об'єктивності потрібно зазначити, що за результатами досліджень, проведених у США, загальна продуктивність сприйняття електронного тексту на 20 % нижча, ніж друкованого. Як стверджують психологи, уява при сприйнятті електронного тексту пасивна, тому можливості емоційного, естетичного й аналітичного читання в роботі з такими текстами обмежені.
                             ОТОЖ,
                                          ЧИТАЙ,
                                                        ЩОБ:
- розширювати кругозір,
- вчитися,
- отримувати інформацію,
- краще розуміти інших,
- зберегти пам'ять про минуле,
- орієнтуватися в сьогоденні,
- переймати досвід минулих поколінь,
- сховатися від дійсності,
- шукати сенс життя,
- вгамовувати свою допитливість,
-   розважатися,
- підвищувати культурний рівень.


       А для чого потрібне читання Вам?
     Завітайте у нашу бібліотеку - і ми підберемо літературу, враховуючи Ваші уподобання.

1 коментар: