понеділок, 17 лютого 2014 р.

Привиди старих замків


Шматок землі, ти звешся Україною
Для всіх ти мертва і смішна,
Для всіх ти бідна і нещасна,
Моя Україно прекрасна,
Пісень і замків, волі сторона


      Коли не вірите в добро, меценатство-завітайте у бібліотеку №4 для дорослих і ви побачите на власні очі, що такі люди існують і справді безкорисливо допомагають, зокрема бібліотекам, онкохворим дітям...
      Наша бібліотека отримала в дарунок від  Ольги Степанівни Колос (голови ГО "Рідний край") десять  примірників  книг Василя Бурми "Привиди старих замків".
     Ольга Степанівна дарує книги нашій бібліотеці  не вперше, цікавиться нашими досягненнями, а також проблемами, допомагає їх вирішувати.






 Бурма, Василь
       Привиди старих замків ( Тернопільщина) - Тернопіль: Видавничий дім "Вільне життя", 2011. - 420 с.: іл.
       Територія нинішньої Тернопільщини колись рясніла оборонними замками. Автор у цій книзі подає історію лише тих, які хоч і в руїнах, та збереглися до наших днів, до яких можна доторкнутися рукою, сфотографувати.Це не просто хроніка, а жвава оповідь з легендами, бувальщинами, тогочасними судовими справами. Усе відтворено на фоні загальних історичних подій. У пропонованих нарисах для себе щось знайде і викладач чи вчитель, і студент, і краєзнавець, і кожен, кому не байдужа минувшина нашого краю. У книзі багато ілюстрацій, використані сюжети з реконструції подій, пов'язаних з історією середньовічного лицарства і українського козацтва.
      Колектив бібліотеки щиро дякує Колос Ользі Степанівні за подаровану літературу, спільні творчі проекти та фінансову підтримку, особливий внесок у розвиток бібліотек.
      Василю Бурмі за книгу: особливий внесок у пізнання, вивчення історії рідного краю.Дякуємо, що саме наша бібліотека отримала ці унікальні примірники.
       Інформацію читайте також в інтернет-виданні "Студентська столиця"

Немає коментарів:

Дописати коментар