неділю, 12 травня 2013 р.

Найрідніша

     Мати дає й зберігає життя,
     материнська любов найвірніша,
     найсвітліші її почуття,
     найдорожча вона, найстійкіша.
    І.Шикерява-Шпак


     За день до свого народження дитина запитала у Бога: "-Я не знаю, навіщо я йду в цей світ. Що я маю робити?"
Бог відповів:"-Я подарую тобі Ангела, який завжди буде поруч з тобою. Він все тобі пояснить."
"-Але як я зрозумію його, адже я не знаю його мови?"
"-Ангел навчатиме тебе своєї мови. Він охоронятиме тебе від усіх бід. Твій Ангел скаже тобі все." "- А як звуть мого Ангела?"
"-Не важливо, як його звуть, у нього багато імен. Ти будеш звати його Мама."

     Мама...Це слово, перед яким усі народи в усі часи низько схиляють голову. "Все прекрасне в людині - від променів сонця і від молока матері" - писав Максим Горький. І справді, мама - початок вьому. Вона народжує дитину, доглядає її, виховує. Під спів маминої колискової виростають майбутні поети і композитори, космонавти і вчені, просто мудрі та працьовиті люди.


     Мама - берегиня роду. Як писав О. Бальзак: "Майбутнє нації - в руках матерів". Кожна людина своїми успіхами та звершеннями зобов'язана перш за все мамі. Адже матері не тільки дарують життя, а й формують характери, погляди і переконання цілих поколінь.
    
     У другу неділю травня весь світ відзначає День матері. Це свято народилося завдяки молодій американці Анні Джарвіс. Дівчина рано втратила найдорожчу у світі людину - маму. Залишившись сиротою, Анна вимріяла думку: людям необхідно мати один день на рік, коли всі вшановують матір-неньку. На її клопотання 1914 року Конгрес США встановив нове державне свято - День матері, а пізніше його узаконили ще багато країн.

     У 1929 році (в Галичині) це свято вперше почало відзначатись в Україні, воно стало родинним. Хто мав живу матір - приколював до одягу рожеву квітку, а в кого вона померла - білу. Після 1939 року це свято було заборонене і повернулося до нас знову тільки з 1990 року.

     Отож, матері, прийміть наші щирі вітання!
     У бібліотеці  №4 для дорослих діє виставка до Дня матері:


     Пропоную ідею для подарунка найріднішій людині - фотоальбом, виготовлений у формі серця, який буде нагадувати про теплі моменти життя.

     Майстер-клас створення альбому:
 

1. Із кольорового паперу вирізаємо сторінки альбому у формі серця.




2. Згинаємо сторінку-сердечко посередині, склеюємо половинками сторінка до сторінки.



3. У виготовлений альбом-серце вклеюємо вибрані фотографії та прикрашаємо їх .






Немає коментарів:

Дописати коментар