понеділок, 9 червня 2014 р.

Живуть традиції на Україні


День Святої Трійці - 
   П'ятидесятниця Зіслання Святого Духа. Зелені свята - одне з головних християнських свят.
Назва П'ятидесятниця походить від зіслання святого Духа на апостолів, це сталося в старозавітне свято П'ятидесятниці, встановлене в пам'ять про дарування єврейському народу Закону на горі Синай.
   На День святої Трійці до апостолів та Божої Матері  з'явився Святий Дух у вигляді вогненних язиків над їхніми головами освятивши своїм сяйвом їхні  душі. Цей Дух прийшовши на землю показавши шлях апостолам для їхніх проповідей та вчення Ісуса. Після того вони змогли розмовляти тими мовами яких раніше не знали.Вони звернулися до людей, закликавши їх до покаяння в ім'я порятунку. Потім апостоли здійснили обряд хрещення.

   Святкування Дня святої трійці не втратило деяких своїх традицій і в наш час. Все починається із святкової літургії, будинки прикрашають зеленню,оскільки на Сингаївській горі коли зявився Святий Дух все кругом зеленіло.
   Свято Трійці дівчата проводили обряди плетіння квіткових вінків і завивання берези. Якщо гарненько завити берізку, то збудуться бажання.
Сплетені напередодні Трійці вінки дівчата опускали у воду, спостерігали. Вінок плине значить будуть зміни у житі, крутиться на місці - весілля відміняється.

Немає коментарів:

Дописати коментар