вівторок, 8 жовтня 2013 р.

Віртуальна виставка

                              "Підривати "бункери" віджилого мислення,                   вивільняти думки людей"
                                                                Івшина Л. /гол.ред. газети "День"/



        Грушевський, М. Про українську мову й про українську  справу:[Текст] / М. Грушевський. За заг. ред. Л. Івшиної. - К., 2013. - 80 с.

     Публіцистика М. Грушевського тільки в останні роки стає доступною в усій своїй сукупності. "Про українську мову й українську справу...", "На порозі нової України", "Наша західна орієнтація" - ці роботи, опубліковані в цій книзі, допоможуть усвідомити себе українцями ще не одному поколінню українського громадянства.




        Костенко, Л. Гуманітарна аура нації, або Дефект головного дзеркала :[Текст] /  Л. Костенко. За заг. ред. Л. Івшиної. - К., 2013. - 80 с.

     "Гуманітарна аура нації", "Геній в умовах заблокованої культури", "Равнєніє на трибуну", "Ніч державності" - ці чотири статті, які ввійшли в книгу, були написані на визначальних етапах нашої державності. Статті-попередження, статті-діагнози, статті-прогнози.
     Лише протестуючий  розум здатен боронити здобуте й будувати нове.



        Куліш, П. Зазивний лист до української інтелігенції. Листи з хутора: [Текст] / П. Куліш. За заг. ред. Л. Івшиної. - К., 2013. - 56 с.

     Про те, якою є роль української інтелігенції, й написано "Зазивного листа..." - не дивитися на світ "крізь чуже вікно", відстоювати духовну суверенність, свою мову.


        Лисяк-Рудницький, І. Україна між сходом і заходом. Формування українського народу й нації: [Текст] / І. Лисяк-Рудницький. За заг. ред. Л. Івшиної. - К., 2013. - 64 с.

     Доступно - про складне: таке публіцистичне мистецтво Івана Лисяка-Рудницького.    

                






        Маланюк, Є. Малоросійство. Нариси з історії нашої культури: [Текст] / Є. Маланюк. За заг. ред. Л. Івшиної. - К., 2013. - 72 с.

     Книга письменника, який був "завжди проти течії", містить аналізи й пророцтва, які сьогодні ще актуальніші, а гордіїв вузол українських проблем затягнувся до критичної межі.



        Огієнко, І. Перше видання революційних віршів Тараса Шевченка: [Текст] / І. Огієнко. За заг. ред. Л. Івшиної. - К., 2013. - 80 с.

       Шевченкіана Огієнка є й  досі маловідомою  у сучасному літературознавстві. У його працях - щира спроба показати справжнього Шевченка: Шевченка - творця української національної ідеології, Шевченка-пророка, шевченка-патріота.


         Шевченко, Т. Щоденник: [Текст] / Т Шевченко. За заг. ред. Л. Івшиної. - К., 2013. - 80 с.

       Шевченко розмовляє з нами не тільки  своєю поезією, а й кожним словом, що дійшло до нас від нього. Тож читаймо його "Щоденник", переймаймося його щирими думами і вчімося в нього любити Україну.

     
           Шептицький, А. Як будувати рідну хату?: [Текст] / А. Шептицький. За заг. ред. Л. Івшиної. - К., 2013. - 48 с.

       У цій книзі найбільше вражає мудра, прониклива простота видатного гуманіста. Він вчив українців надважкого мистецтва: будувати рідну, власну, свою хату, жити на вільній землі для свободи, поважаючи й всі інші народи та водночас не позволяючи нікому топтати власну гідніс

Немає коментарів:

Дописати коментар