вівторок, 8 жовтня 2013 р.

"Підривна література" - у бібліотеці!


           Діла добрих обновляться,
            Діла злих загинуть.
                      Т. Шевченко

        В Україні здавна були меценати, які своїми доброчинними справами зробили вагомий внесок у збереження та розбудову української нації.

        Приємно, що і в наш час є такі люди. На днях у бібліотеку №4 для дорослих зателефонувала Колос Ольга Степанівна - голова громадської організації "Рідний край". Розказала, що взяла для власного читання книги із серії "Підривна література" із проекту "Бібліотека газети "День"  Україна Incoqnita, а коли зрозуміла, що в них - цікаві, нестандартні погляди, то вирішила, що прочитати їх буде корисно й іншим. "Найкраще, коли людина прочитає і складе свою думку про ту чи іншу історичну  подію", - вважає пані Оля. І тому наступний комплект книг - 30 екземплярів - вона вирішила подарувати нашій бібліотеці.

        Ольга Степанівна Колос любить читати сама, і готова дарувати книги для бібліотеки. Вона - жінка, якій не байдужа історія рідного краю, культура і спадок наших дідів та прадідів, доля України.

        "Полюбиш землю, коли босими ногами по ній походиш, відчуєш її силу, - переконана пані Ольга. - Так само і полюбиш рідний край, коли будеш знати його історію, ходити його стежками, милуватись давніми замками".

        Приємно, що Ольга Степанівна є людиною слова і сьогодні, 7 жовтня, ми отримали в дарунок книги. Справді прикро, що бібліотекам дарують книги в основному тільки письменники, з якими ми організовуємо творчі зустрічі. До бібліотеки також завітала кореспондент газети "День" Лариса Осадчук.
    
        Хочеться відзначити, що пані Ольга дарує книги нашій бібліотеці уже вдруге. Першим презентованим виданням був 4-ох томник "Україна. Хронологія розвитку". Це єдиний екземпляр в нашій бібліотеці, книги багато ілюстровані, містять цікавий історичний матеріал, а також є досить дорогими, вони користуються великим попитом у користувачів. Ми щиро вдячні пані Олі за ці дарунки і підтримку.

        Серія книг, яку ми отримали сьогодні у подарунок, має на меті відкрити для українців (особливо молодих) світ думок, інтелектуальних, філософських та політичних здобутків наших знаменитих, а також і менш відомих, співвітчизників.

        Бандера і Петров, Мейс і Огієнко, Шевченко і Сахаров, Стус і Шептицький - кожен із цих авторів був наділений тією мудрістю духовного зору, яка дозволяла бачити , куди йде світ та Україна.

        Долучайтесь до обдумування!

        У наступній публікації - віртуальна виставка отриманих у подарунок книг із серії "Підривна література".
                                                 Козелко С.С./зав.бібліотекою №4 для дорослих/
                                                 Бартух Н. М. /бібліотекар чит. залу/

Немає коментарів:

Дописати коментар