неділю, 23 травня 2021 р.

Пам'ятаємо. Шануємо. Вклоняємося.

 

День Героїв або Свято Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської   Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців,


вояків Армії УНР, ОУН-УПА, а також героїв Небесної сотні  та сучасної російсько-української війни.

Це свято  не лише данина пам’яті героям минувшини, а й день шани героїв  новітніх, які сьогодні віддають свої життя за соборність та незалежність нашої Батьківщини. Цей день є символом незборимості української нації,  день пам’яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, це свято величі духу українських вояків — борців за волю України та є символом незборимості української нації.

У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив щороку 23 травня святкувати День Героїв. Свято було приурочене до сумного дня 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі було вбито Євгена Коновальця. Було також обумовлено, що саме у травні пішли з життя «кращі сини України XX століття»: Микола Міхновський, Симон Петлюра та Євген Коновалець.

До здобуття Україною незалежності свято святкувалося підпільно, з проголошенням незалежності у 1992 році почало набувати розголосу.

         Для нас це свято дає можливість відродити історичну пам’ять, на величі вчинків і величі духу плекати нових героїв, нових захисників української нації захисників незалежності України.

        


    В цей день маємо можливість наповнитись гордістю за наших предків, які поклали голови у боротьбі за незалежність України. Завдяки їхній жертовності ми можемо вільно дихати й ступати по рідній землі.
    Це нагода висловити свою щиру вдячність та пошану тим, хто без вагань поклав своє щире синівське серце до ніг Матері-України, чий героїчний чин став прикладом для майбутніх поколінь.

День Героїв потрібен щоби на прикладах і вчинках Героїв, які захищали свій край та свою країну, виховувалися нові покоління захисників України.

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!
СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!


 

Немає коментарів:

Дописати коментар