пʼятницю, 13 вересня 2013 р.


        Однією із перших відвідала новостворений етно-центр Чайка Ольга Омелянівна - методист ради директорів ВНЗ І-ІІ  рівнів акредитації Тернопільської області й натхненниця шанувальників сала, українських звичаїв та традицій, українського національного одягу, співу за сумісництвом — гостя бібліотеки №4 для дорослих. Прийшла Пані Ольга в красивій вишитій сорочці з подарунками для етно-центру: чоловічим солом’яним брилем, глиняним начинням, вішаком для горнят та красивим букетом квітів, який майорів соняхами і білими ромашками.

         Після екскурсії по етно-центру Ольга Омелянівна розповіла, що протягом неповних пяти років вона зібрала понад 200 рецептів страв із сала. Підсумком цієї клопіткої роботи (але водночас і захоплення)  стала збірка, яка пережила вже три видання, щоразу поповнюючись новими приписами. Зараз готується до видання четверта: "Сало, то є сила".
    
   Пригадуєте, як у Степана Руданського:
                       «…Я б по шию в салі жив,
                                   В сало б удягався,
                                  
Сало їв, на салі спав,
                                  
Салом укривався»?

         Атмосфера української світлиці - прялка, піч, скриня, манекени в ураїнському вбранні - припала до душі пані Ользі і в процесі спілкування вирішили провести фотосесію. Гостя сказала, що це може бути хорошим матеріалом для її четвертої книги. Довго не вагались. Навіть український стіл вирішили відтворити: раз книга буде про рецепти сала, то як без нього обійтись? А фотографом цієї фотосесії була Підлісна Світлана.

                 Завідуюча бібліотекою №4 для дорослих                                                                                                     Козелко Світлана




1 коментар: