четвер, 26 вересня 2013 р.

Квіти рідного краю - наш оберіг

           
            Тернопіль зустрічає Бібліофест-ІІІ. Минув перший день цього захоплюючого Літературного фестивалю, тернопільські бібліотеки прийняли активну участь у ньому.       
             Постійним користувачам та гостям бібліотеки №4 для дорослих цей день запам'ятався захоплюючим майстер-класом "Квіти рідного краю - наш оберіг".

            Завідувачка бібліотеки Козелко Світлана розповіла, що оберіг - це давній амулет щастя і благополуччя, який з сивої давнини використовували українці. Особливе значення мали квіти, якими щедро багата наша земля. Так, мак здавна використовується в українських оберегах – він має чарівну силу і захищає від зла, вважається символом краси і молодості.
                  
         Провела майстер-клас Анна Болдіна - фахівець із соціальної роботи Тернопільського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Анна показала та навчила як правильно створювати квітку-оберіг мак, а також розказала про неї цікаву легенду.


             
    У творчому процесі прийняли участь учні ЗОШ №15 10-А класу Іжицька Зоряна, Стасіна Аліна, Сеник Ярина, Савканич Ірина, Дмитрів Оля, Холодинська Христина, Гницько Тетяна, Попович Олеся, а також їхній вчитель Репіленко Людмила Львівна. Спершу несміло, але наполегливо та з великим зацікавленням вони створювали квіти.


          До дівчат приєднались користувачі дорослої кафедри нашої бібліотеки Білоус Л. О., Буцер Г. С., Грищук О. М.







       Було цікаво, весело і ніхто не хотів розходитись додому.


       Всі були задоволені тим маленьким дивом, яке зуміли зробити своїми руками під керівництвом Болдіної Анни.

Немає коментарів:

Дописати коментар