пʼятницю, 29 травня 2020 р.

Дитина - дзеркало родини

 



   Діти - це головна радість і надія для батьків. Вони справжнє майбутнє не тільки для держави, а й для всього світу.


    1 червня - одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було ухвалено Міжнародною демократичною федерацією для жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року.
    В Україні День захисту дітей встановлено відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року і відзначається щорічно - 1 червня., свято має на меті привернути увагу до захисту їхніх прав.
   Сім`я і дитина - це споконвічні цінності, які сповідує український народ, будуючи свою державність та розвиваючи власну культуру. Турбота про дітей має стати філософією нашого життя.
   Бажаємо миру і злагоди кожній дитині, кожній родині, усій Україні! Наснаги і мудрості батькам, педагогам , дорослим, серця яких сповнені любові до дітей. 

    Ми пропонуємо Вам переглянути віртуальну книжково-ілюстровану виставку книжок про основи сучасного українського виховання нового покоління українців.

     Руденко Юрій.  Основи сучасного українського виховання. - К.: Видавництво ім. Олени Теліги, 2003.- 328 с.



      У книжці висвітлено  напрямки, форми і засоби роботи, що мають на меті виховання в дітей історичної пам`яті, української національної гідності, свідомості і самосвідомості, характеру і світогляду.

   Ландрет Л. Правильне виховання характеру дітей / Ландрет Л. пер. з англ. Степанова В., ВБФ "Східноєвропейська гуманітарна місія", 2017.- 224 с.



   Якими стануть ваші діти, коли виростуть? Чи будуть вони щасливими? Чи житимуть в них надія і віра? Чи зможуть вони створити і зберегти дружню родину? Автор книги пропонує план виховання цілісного характеру дітей, як основу їхнього майбутнього життя.

   Кушнір Р. Як виховати щасливу та успішну дитину? / Роман Кушнір.- Дрогобич: Коло, 2014.- 168 с. 


   Книга буде цікавою і корисною всім, хто вже мають дітей будь-якого віку, а також тим , хто готуються стати батьками.
   

   Курсінка, Мері Шіді. Виховання надзвичайної дитини, Порадник для батьків надто активних, емоційних. вразливих дітей. /пер. з англ. Ольга Синиця.- 3 тє вид.- К.: Наш формат, 2008.- 432 с. 



   Що робити, якщо ваша дитина надзвичайна? Ця книга допоможе вам зрозуміти причини дивної поведінки дитини, знайти її сильні та слабкі сторони, гасити конфлікти й емоційні атаки, обрати школу. Кредо авторки - "Розвиток, а не досконалість!" - уже стало принципом виховання у мільйонах сімей по всьому світу.


  Первушина О.В. Здібності дитини. Як виявити і розвинути? Книга для розумних батьків: пер. з рос. / О.В. Первушина.- Х. : Вид. група "Основа" , 2009,- 285 с. : іл.



   Книга допоможе батькам виявити особливості характеру і здібності дитини, як природжені, так і сформовані в подальші роки. і дасть поради, що до того, як створити максимально сприятливі умови для розвитку цих здібностей.


   Екман П. Чому діти брешуть / Пер. з англ..- К.: КМ Publishing, 2015.- 208 c.: іл.


   Пол Екман пояснює, чому деякі діти брешуть. Ви дізнаєтеся про зв`язок між брехливістю дітей і їх пристосованістю до подальшого життя, а також про те, що обман є частиною більш загального малюнку поведінки дитини, який найчастіше  і найбільш вміло демонструють деякі діти.





Немає коментарів:

Дописати коментар