пʼятницю, 20 квітня 2018 р.

Чумацький шлях


Малювати картини руками не можна,
Лише серцем, що б'є у душі...
В тій, де мешкає дивний художник,
Що натхнення черпає в собі.

     Стоять ясні весняні дні, природа квітує, аж очі розбігаються від розмаїття кольорів, які неначе змішані на палітрі художника: зелені, блакитні, рожеві, жовті...
     Саме в такий день у нашій бібліотеці відбулось відкриття виставки відомого тернопільського художника Юрія Чумака. Це ретро - виставка, тобто на ній представлені роботи різних періодів творчості художника.
     Юрій Васильович - художник-філософ, що глибоко пірнає в минувшину і легко сягає уявою майбуття. В експозиції виставки представлено 26 різножанрових картин: тут пейзажі і натюрморти, портрети і графіка.






     На відкритті виставки були присутні та виступили із теплими словами про художника Степан Володимирович Костюк (директор Тернопільського обласного краєзнавчого музею), Світлана Степанівна Козелко (директор КУ "Тернопільська міська ЦБС"), Світлана Олексіївна Вольська (кандидат мистецтвознавства, викладач кафедри мистецтва і дизайну ТНПУ ім. В. Гнатюка), Влада Ярославівна Собуцька (Журналіст, письменниця, перекладач), Валентин Безкоровайний (молодий художник, учень Ю. Чумака).
     Із музичним дарунком виступили Ірина Кріль (лауреат Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, член Кобзарської спілки бандуристів України) та студенти Тернопільського обласного державного муз. училища ім. С. Крушельницької Оксана Микитин, Вікторія Гоцко, Людмила Злонкевич, концертмейстер Оксана Козира.

     Юрій Васильович Чумак - людина щедрої душі та великого таланту, і щедроти його душі виплескуються у його полотнах, вражаючи око колористикою, темами, своєрідною творчою манерою. Виставка діятиме 2 тижні, запрошуємо до перегляду!






Немає коментарів:

Дописати коментар