вівторок, 3 березня 2015 р.

Спішу у світ Шевченкового слова...

    

     Ця особистість зробила великий внесок в історію та мистецтво України. Всього 47 років прожив Тарас Шевченко. Серед них 24 перебував у кріпацтві, 10 - на засланнях, практично всі інші - під жандармським наглядом. Проте все, що зробив Великий Кобзар, назавжди залишає його серед живих, утверджує як геніального нашого сучасника і далекоглядного пророка. Він - поет, письменник, художник, гравер, громадський діяч і борець, філософ, політик, фольклорист, історик, людина, яка вірила в Бога.

     Березневі дні проходять під іменем Т. Шевченка. У бібліотеці №4 для дорослих діє книжкова виставка "Свіча запалена від серця". А 10 березня відкриється фольк краєзнавча кав'ярня "Тарас Шевченко. Шляхами великої долі". Відкриття кав'ярні - результат творчої співпраці працівників бібліотеки, громадських діячів Ольги Колос, Дмитра Вакуленка та Ігоря Ковалика (проект-ініціатива "Громада і місто"),   Марії Євгеньєвої (
голови Тернопільського обл. осередку Національної спілки кобзарів України, викладача кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва ТНПУ ім. В. Гнатюка).
     Фольк краєзнавча кав'ярня почне діяти 10 березня поч. о 13:30 год.
     
Етно - меню:
  • Виставка копій картин про життя і творчість Т. Шевченка  (проект - ініціатива "Громада і місто")
  • Літературна дегустація "Шляхами великої долі" - буде представлено колекцію рідкісних видань починаючи з 1934 - 1986 р.р.
  • Презентація книги К.Росоловського "Звіт автомандрівника" (2000 км по Шевченківських місцях)                                                
  •  Фольк музичний супровід зразкового ансамблю бандуристів "Диво - струни"
  •  Тематичний куток "У вінок шани Кобзаревої"
    Пропонуємо Вашій увазі літературну дегустацію, яку підготувала для вас бібліотекар Наталя Бартух

Тарас Шевченко. Шляхами великої долі on PhotoPeach



1 коментар: