вівторок, 4 листопада 2014 р.

Бібліотека етно - центр ініціює обговорення


     
    Пропозиція щодо присвоєння бібліотеці №4 для дорослих етно центру імені Северини (свтське -Стефанії) Париллє надійшла від Ірини Дем'янової (письмениця, краєзнавець, редактор), Марії Євгеньєвої
(бандуристка, викладач кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва, краєзнавець, голова Тернопільського обласного осередку Національної спілки кобзарів України), Ольги Колос (голова ГО "Рідний край").
 Северина Париллє - уродженка Тернопільщини (с. Настасів) - етнограф, педагог, черниця Чину сестер Василіянок. Закінчила філософський факультет Львівського ун-ту; зробила значний особистий внесок у розвиток народної і духовної культури українців. Нас вразила її любов до рідного краю, глибока шана до його віковічних традицій. Северина віддавала багато часу для колекціонування та популяризації  предметів декоративно-ужиткового мистецтва:  побутових речей, етнічного вбрання, вишивки, весільної та обрядової атрибутики, кераміки, бронзових виробів, традиційних витинанок, писанок та інших раритетів. Організовувала виставки в Україні та за кордоном, виступала з лекціями, публікувала статті, заснувала етнографічний музей у Львівській гімназії. Передала колекцію музеєві НТШ.
      Працівники бібліотеки просять міську громаду  взяти участь в обговоренні даної пропозиції.
     Зауваження та інші міркування приймаються в електронному вигляді:
svitlana.kozelko@gmail.com 

 та за адресою: м.Тернопіль
                           б-р. Д. Галицького, 6

 тел.: 24-15-90

Немає коментарів:

Дописати коментар