неділю, 11 травня 2014 р.

Чи є в світі щось світліше (До Дня матері)


  Мама, мамочка, матуся...Скільки спогадів і тепла у цьому слові. Немає на землі людини ближчої за маму. Мама - це добрі очі,  дбайливе серце, ласкаві руки. Подарувати життя маленькій людині, вигодувати й виростити її, оберігати від негараздів, жертвувати собою заради щастя дітей - це і є найблагородніше покликання на землі - бути мамою.
     У другу неділю травня в Україні відзначають одне з головних родинних свят - День матері.

    Корені свята досить глибокі: ще з ХVII по ХІХ століття у Великій Британії відзначали Материнську неділю - четверту неділю Великого посту, присвячену вшануванню матерів у всій країні.

    Та світового поширення свято набуло після визнання та утвердження в США. Проста американка Анна Джервіс в знак своєю безмежної любові до померлої матері зініціювала проведення такого свята і надіслала листи в численні інстанції з пропозицією один день в році присвятити вшануванню матерів. 1914   року другу неділю травня оголосили національним святом на честь усіх американських матерів.

    В Україну свято потрапило з діаспори (у 1928 році вперше його влаштував для української громади Союз українок Канади). У 1939 році це свято в Україні заборонили і офіційно воно повернулося за часів Незалежності (згідно з указом Президента України від 10 травня 1999 року).
                    Здоров'я, світлої радості, миру, шани і любові від дітей,
                                                           дорогі матері!



У бібліотеці №4 для дорослих пройшов цикл заходів "Все починається з родини", приурочених Міжнародному року сім'ї та Дню матері:
- виставка-порада "Сімейна гармонія - баланс почуттів та розуму",
- година цікавих порад для молодих матерів "Мати - символ до-
бра на землі",
- майстер-клас "Усі квіти - матерям", який провела Болдіна Анна   

Немає коментарів:

Дописати коментар