середу, 16 квітня 2014 р.

Виставка, яка лікує душі


     Старовинні образи, молитовники, стародруки - виставка з такими експонатами діє у бібліотеці №4 для дорослих до 28 квітня / виставка продовжена на прохання користувачів нашої бібліотеки, навчальних закладів./
     Сьогодні бібліотека - це не лише домівка для книг, а й культурний, духовний заклад.
     Цими днями читальний зал перетворився на оселю для ікон, бібліотекарі проводять екскурсії для всіх бажаючих.



  

     Кожна ікона увібрала в себе сльози, надії, щирі слова і прохання людей, які до них молилися.
    Образи для українських родин були і є сьогодні  оберігом духовності, оберігом роду.



     Бібліотекар Уніят Оля  провела екскурсію для учнів Тернопільського обласного комунального територіального відділення Малої академії наук України та методистів Лахути Віри Дмитрівної, Іванчук Віри, які сьогодні стали нашими гостями. Ольга Йосипівна розповідає про книгу, сторінки якої надруковані на спеціально виправлених онучах. Вони не боялись вологи, читаючи їх можна було робити помітки з боку сторінки...

  Свята мучения Параскева - П'ятниця
      В "Житії святих" розповідається про народження великомучениці Параскеви. ЇЇ батьки, багаті християни Іконії, довго не мали дітей і щиро молилися, щоб Господь післав їм цю благодать.       Окрім того, вони постились по п'ятницях, сподіваючись на Божу поміч. Бог почув їхню молитву і у них народилась дівчинка...( про подальшу долю дівчини, чому вона стала мучениця Параскева - Ви зможеш дізнатися,  відвідавши виставку)

   Чи знаєте Ви як виглядає Гідельська Ікона, чого вона навчає...?
   Насправді там є цікава повчальна розповідь. Оравши землю волами, один селянин побачив світло із землі, зупинився, почав копати землю і знайшов ікону. Зрадів цій знахідці, привіз її додому і заховав у скриню... ( через що потрібно було пройти родині, щоб знайти правельний шлях до Бога...)



       Учні та методисти Віра Дмитрівна та Віра Іваничук залишили слова подяки у спеціальному зошиті "Поділись враженням": "Працівникам бібліотеки за їхню роботу, цікаву екскурсію та теплоту їхніх сердець, за те, що допомагають формувати у сучасної молоді національну самосвідомість, патріотичність та духовність. 
       Нехай Господь благословляє Вас у Вашій праці!"


3 коментарі: