вівторок, 17 грудня 2013 р.

У бібліотеці - уроки мистецтва декупажу


                 Шукати красу всюди, де тільки можна її знайти,  і дарувати її тим, хто поруч з тобою. Для цього і живу на світі.
                                          Алессандро Д'Авенія.

                          Без витонченості і чогось по-справжньому прекрасного життя здається сірим, нудним і одноманітним. Саме тому ще з сивої давнини люди тянулися до красивого, прикрашали свій одяг, житло, посуд, знаряддя праці, а також створювали незабутні витвори мистецтва.

                           Як відомо, "краса врятує світ". Цей вислів актуальний і сьогодні. Незабутні емоції, зустріч із яскравим і красивим завжди дарує нашому колективу та гостям бібліотеки Анна Болдіна. Ось і сьогодні, у переддень новорічних свят, Аня разом із іншим фахівцем Тернопільського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді - Оленою Грищук, провела майстер-клас із декупажу свічок.
       
                Декупаж - це декоративна техніка по різних поверхнях (тканині, склі, шкірі тощо), яка полягає у вирізуванні візерунків із різних матеріалів та наклеюванні їх на поверхню, що декорується. Ця техніка декорування  відома ще з часів Середньовіччя, а як вид мистецтва декупаж вперше згадується у ХV столітті в Німеччині. Спершу він застосовувався для прикрашання меблів, сьогодні ж декупаж використовують для декору сумок, одягу, шкатулок, посуду, рамок, листівок.

                А ось учні 9-В класу Тернопільської ЗОШ №4, які завітали у нашу бібліотеку із вчителем Якубишиною Галиною Богданівною та завідувачкою шкільної бібліотеки Ясьончик Оксаною Захарівною, вчилися декупажу свічок.

                 Слідуючи настановам Ані та Олени, діти швидко освоїли цю техніку декорування та із захопленням втілювали на свічках свої мистецькі фантазії. Соціальні працівники також допомогли створити цікаві подарункові обгортки для свічок.
















Присутні поринули в атмосферу творчості і радо творили красу, творили свої маленькі шедеври, які потім забрали із собою на згадку.

Немає коментарів:

Дописати коментар