середу, 13 листопада 2013 р.

Етнографія - спільне захоплення тернопільських бібліотекарів та гостей із Польщі.

     З усіх національних ідентичностей, що їх тепер поділяють люди, національна ідентичність, мабуть, найважливіша.
                                                                   Ентоні Сміт

     Саме завдяки захопленню етнографією ми нещодавно познайомились із цікавою сім'єю. Родина Вентух приїхала в Україну з Польщі, щоб побачити наші старовинні замки, подивитись на церкви і костели. Їх зацікавив етно-центр, який діє при нашій бібліотеці.
     З розмови ми дізнались, що родинні корені цієї сім'ї починалися саме з України. Їхня дочка Кароліна Марківна поглиблено вивчає культурознавство в Ягелонському університеті (м. Краків). Навчання проходило за спеціальністю "українознавство". На даний момент вона пише наукову роботу, тематика якої пов'язана з Україною, її звичаями і традиціями, еміграцією людей за кордон.
     Кароліна позитивна, відкрита у спілкуванні, любить вивчати історію українського мистецтва. Завідуюча бібліотеки Світлана Степанівна провела цікавий екскурс в етно-центрі, гості захоплено роздивлялись експонати, задавали запитання.
     Колектив бібліотеки отримав позитивні емоції від цього спілкування і бажає Кароліні цікавих відкриттів у її науковій роботі та приємної подорожі з батьками по Україні. Будемо раді бачити їх своїми гостями знову.

2 коментарі:

  1. Це справді чудове місце. Дуже Вам дякую і уже радуюся на наступну зустріч:) Кароліна

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Будемо щиро раді знову зустрітися з вами.

      Видалити