четвер, 6 лютого 2020 р.

Шевченкіана в вишитих полотнах Ніни Гончарук


Якщо людина хоче вишивати,

Знайдеться в неї голка, нитка, час...

Зуміє всі відтінки підібрати,

Й шедеври вийдуть з-під руки не раз.
                                                                                                       Надія Красоткіна



     5 лютого у нашій бібліотеці відбулося відкриття 90-ої персональної виставки  картин заслуженого майстра народної творчості України, з м. Хмельницького - Ніни Іванівни Гончарук.
  Ми мали добру нагоду пізнати талановиту особистість, ознайомитись з творчістю вишивальниці, художниці, унікальної людини в своїй техніці.
   Пані Надія володіє багатьма техніками вишивання. Удосконалюючи свою майстерність, винайшла власну техніку дво-і-тро шарову вишивку. При цьому використовуючи різні шви.
      Твори майстрині за своєю манерою виконання нагадують живопис з тією різницею, що замість пензля і фарби художниця використовує голку і нитку. Авторство техніки "живопис голкою" підтверджено патентом.


     Крім портретів, натюрмортів та пейзажів, відтворює історичні пам'ятки міст. Малює голкою картини сьогодення, які вражають безпосередністю та безмежною любов'ю до навколишнього світу і людей.

      Передовсім хвилює і скеровує Ніну Іванівну на вибір того чи іншого сюжету поетична творчість Тарас Григорович Шевченко. Часто черпає натхнення в Шевченківському слові.
Мистецькі роботи Ніни Гончарук знаходяться у приватних колекціях в багатьох країнах світу і в по всій Україні. 
           
       Поділитись своїми враженнями від робіт пані Ніни  прийшли: заступник міського голови міста Тернополя Леонід Олексійович Бицюра та  директор КУ "Тернопільської міської ЦБС" Козелко Світлана Степанівна.
Також на презентації були присутні тернопільські майстрині ТО "Берегиня" та ГО "Школа борщівської народної сорочки"




   З музичним подарунком до нас завітала студентка Тернопільського музичного коледжу ім. Соломії Крушельницької - Марія Михайлецька.








Запрошуємо всіх бажаючих  до перегляду картин. Виставка "Шевченкіана в вишитих полотнах Ніни Гончарук" у бібліотеці буде представлена до середини березня.







Немає коментарів:

Дописати коментар