середу, 20 лютого 2019 р.

Мистецький вечір "Елегія"

          Слово - це невичерпне джерело й акамулятор інформації про наше минуле, сучасне і майбутнє. Поезія - як рід художньої літератури є найлегшою, найзрозумілішою та найдоступнішою формою спілкування між читачем або слухачем та письменником. Як сказав Микола Гоголь "Поети  не з`являються не звідкись, з-за моря, а виходять з свого народу. "


          В нашій книгозбірні 19 березня відбувся мистецький вечір "Елегія" Арсена Вікарука та Богдана Кушнірика. Автори  належать до тих людей, кожен з яких побудував дім, виростив дітей, посадив дерево, що згодом переросло в квітучий сад поетичного слова, який плодоносить до сьогодні. Кожен іх твір висвічує ряснотою і щирістю художнього слова і приваблює широке коло любителів поетичних родзинок.





          Багата палітра і діапазон поетичних жанрів і форм у Арсена Вікарука - від нарочитого гумору до філософських ронделей. Поет залюблений в природу, його поезія одухотворена самобутністю. На його слова покладені пісні, одна з них "У вирій"




          Поетичний доробок Богдана Кушнірика багатий сюжетами художніх образів і поетичними формами. В його поезіях - щирі та соковиті рядки, від них віє християнською мораллю і надією на краще майбутнє.


          


     Для привітального слова був запрошений професор мистецтвознавства, член Національної спілки композиторів України, член літературного об`єднання при Національній спілці письменників України - Олег Степанович Смоляк з дружиною Марією. Щирі слова і читання віршів А.Вікарука і Б.Кушнірика пролунало від сімї Смоляків.





          На мистецькому вечорі була присутня і тепло висловилася про друзів пера голова Тернопільського міського об`єднання ТОВ "Просвіта", письмениця, лікар Чубата Дарія Дмитрівна.

       

   


       Музичне привітання прозвучало від студентів ТНПУ ім. В. Гнатюка факультету мистецтв Анастасії Решнюк і Уляни Шерстій під супровід концертмейстера Олега Зузулі та студентки ІІ курсу Тернопільського музичного коледжу ім С.Крушельницької - Марії Михайлецької.



















Щиро вдячні Олегу Смоляку за подаровану цінну літературу.



До свята була представлена викладка літератури "Поетичні обрії рідного краю"



Немає коментарів:

Дописати коментар