вівторок, 30 червня 2015 р.

Краєзнавчий інтернет - урок

   Надворі літо, час відпусток та канікул, отож хочу вам запропонувати інтерактивну краєзнавчу прогулянку рідним містом. Недарма у народі кажуть: "Рідний край - земний рай". Справді, Тернопіль може зацікавити, вразити, захопити. Величний замок, чудове озеро, Єлисейські поля, старовинні храми, затишні парки, дивограї фонтанів - розпочни подорож рідним містом...


Natalya Bartyh's SlidelyGallery by Slidely Photo Gallery

неділю, 28 червня 2015 р.

Конституція - берегиня державності


     Конституція - основний Закон держави, гарант її незалежності та соборності.
   
    Сьогодні ми святкуємо День прийняття Конституції України. Шлях нашої держави до незалежності був важким і довгим. Пропоную ознайомитись із історією української Конституції, переглянувши відео-круїз "Конституція України:   від Гетьмана Пилипа Орлика до сьогодення"


середу, 24 червня 2015 р.

Шануй українське - читай українською

     
       У бібліотеці № 4 для дорослих бібліотекарі підготовили для користувачів  літературний коктейль.   Вони пропонували новинки українських авторів.
 
   84 (4УКР)   В. Шкляр Ностальгія [Текст]:роман/ Василь Шкляр;передм. М. Слабошпицького. - Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2014. - 256с.

        Коли життя дає тріщину і хитається світ - це привід зупинитися і відшукати точку опори в годину зневіри. Він залишає дружину, роботу, місто змінює середовище, втікаючи від себе колишнього. Та чи можна звільнитися від свого минулого? І яка ціна цього звільнення? Він зустрічає жінку, яка здатна загоїти рану й зцілити його серце. Але чи зможуть вони бути разом?

84 (4 УКР)В. Шкляр Тінь сови [Текст]:роман/ Василь Шкляр;передм. А. Куркова. - 2-ге вид. - Харків: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2015. - 304с.

       Це історія кохання двох людей , Катерини та Степана. Кохання, яке боретися, долає труднощі, допомагає вистояти і врешті-решт перетворюється на легенду, що дає надію тим, до кого воно ще не прийшло...


вівторок, 16 червня 2015 р.

Година роздумів

 21 червня День батька
З днем батька Вас наші дорогі!
     Дай боже нам якомога довше часу спілкуватись, з ними та піклуватись про них адже цю можливість ми маємо не завжди. 

    Наші перші слова коли ми приходимо в цей світ - мама, тато...
    Батьки найрідніші, найближчі люди в цілому світі. Побачивши їх ми дивимось на них із широко відкритими очима, вивчаємо, порівнюємо, а пізніше розуміємо, що вони для нас одинакові і найбільша загадка, і найбільше відкриття.
  
   Добре, коли батьки є у кожної дитини, але дуже сумно, коли їх немає...
   Свято батька так як і день матері відзначають у багатьох країнах сучасного світу, в третю неділю червня. У 1909 році вперше відзначалось свято батька у місті Спокан, штат Вашингтон, США. Ініціатором його стала жінка - Сонора Смарт.

четвер, 4 червня 2015 р.

Неси добро у світ природи

Наш світ сповзає до безодні,
Ім'я якої - небуття.
І визначається сьогодні,
Чи є майбутнє у життя...
                 А.С.Макаренко

      5 червня Всесвітній день охорони навколишнього середовища.
 Його відзначає увесь світ і наша бібліотека в цьому числі. Бібліотекарі  Оля Уніят та Наталя Бартух усіх бажаючих запрошують до участі у ековікторині...
 

Ековікторина: "Природа - як картина Рафаеля" on PhotoPeach